Nieuws

Marokko wint van Zambia en gaat als groepshoofd verder in de Afrika Cup

Marokko wint van Zambia en gaat als groepshoofd verder in de Afrika Cup

24 januari - 22:55 Laatste update: 22:55

Het is Marokko gelukt om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Afrika Cup. De Atlas Leeuwen waren voor het laatste groepsduel al zeker van de volgende ronde, maar door een overwinning op Zambia werden zij ook groepshoofd. Hakim Ziyech was trefzeker voor Marokko.

Na een overwinning op Tanzania en een gelijkspel tegen DR Congo waren de Atlas Leeuwen dus al zeker van de volgende ronde. Doordat meerdere teams al minder punten handen na twee wedstrijden dan Marokko was het minimaal zeker van de derde plaats die recht gaf op de knock-outfase. De wedstrijd tegen Zambia ging toch nog wel ergens over. Met een overwinning kon Marokko zich zeker stellen van groepswinst en dus lager geplaatste tegenstander in de volgende ronde. 

In de eerste helft domineerde Marokko vooral. In de basisopstelling ontbrak Romain Saïss en dus ging de aanvoerdersband naar Hakim Ziyech. Ook besloot Walid Regragui om Ismael Saibari zijn eerste minuten op de Afrika Cup te geven. De aanvoerdersband deed Ziyech goed, want hij scoorde ook de openingstreffer van de wedstrijd. Nadat Tresford Lawrence Mulenga de bal los liet na een voorzet van Achraf Hakimi kon Ziyech van dichtbij in het lege doel schieten.

Hoe erg Marokko nog domineerde in de eerste helft, hoe anders was dat in de tweede helft. Zambia ging op zoek naar de gelijkmaker om zo naar de tweede plaats van de groep te stijgen. Het mocht niet lukken, maar aan de andere kant lukte het Marokko ook niet om de score verder uit te breiden. Tarik Tissoudali mocht ook zijn eerste minuten maken van trainer Regragui. Na 68 minuten was het wel gedaan voor Saibari hij werd gewisseld voor Amir Richardson.

Hoe ziet de stand in de groep van Marokko eruit?

1. Marokko - 3/7
2. DR Congo - 3/3
3. Zambia 3/2
4. Tanzania 3/2

Tegen wie speelt Marokko in de volgende ronde?

De Atlas Leeuwen zijn als enige favoriet enigszins uit de problemen gebleven in de groepsfase. De tegenstander is ook al duidelijk in de volgende ronde. Zuid-Afrika wacht in San Pédro, Ivoorkust als volgende opponent. De wedstrijd zal op 30 januari plaatsvinden en mocht Marokko winnen dan speelt het tegen: Mauritanië of Kaapverdië. Alle Afrika Cup wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport en de tijdstippen van de wedstrijden in de knock-outfase zullen spoedig volgen. Bij VoetbalNieuws besteden wij aandacht aan alle Afrika Cup-wedstrijden en ter zijner tijd zal het betreffende VoetbalNieuws Langs de Lijn-blog voor de wedstrijden online komen.

  • 0
  • 1
logo

Marokko

FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
woensdag 24 januari 2024
Stadion
Stade Laurent Pokou
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Mebiame