Opstellingen

De opstelling van PSV: aanvaller heeft eerste basisplaats sinds blessure te pakken

De opstelling van PSV: aanvaller heeft eerste basisplaats sinds blessure te pakken

24 januari - 19:05 Laatste update: 19:05

Hirving Lozano keert woensdagavond terug in de basis van PSV. De Mexicaan kampte de laatste weken met aanhoudende blessures, maar is fit genoeg om in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord vanaf minuut één te spelen. Peter Bosz voert daarnaast nog één wissel door ten opzichte van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen zondag.

Joël Drommel staat namelijk onder de lat. De reservedoelman van de Eindhovenaren is de vaste keeper in het bekertoernooi. Dat betekent dat Walter Benítez op de bank begint. De achterhoede blijft van links naar rechts met Sergiño Dest, Olivier Boscagli, André Ramalho en Jordan Teze volledig intact.

Joey Veerman kampt nog steeds met een knieblessure, waardoor Malik Tillman zijn logische vervanger op het middenveld is. Samen met Jerdy Schouten en Guus Til moet hij voor de aanvoer naar de aanval zorgen. Eerstgenoemde stond tijdens het competitietreffen tussen beide nog centraal in de defensie.

De voorhoede bestaat behalve Lozano logischerwijs uit Luuk de Jong (spits) en Johan Bakayoko (rechtsbuiten). Yorbe Vertessen stond de afgelopen duels nog op linksbuiten, maar is bezig met een transfer naar Union Berlin en mag bij de terugkeer van Lozano hopen op minuten als invaller.

Feyenoord – PSV begint om 20.00 uur in De Kuip. De winnaar mag in de kwartfinales thuis gaan spelen tegen AZ. Dat is al bekend, omdat het duel van vanavond werd verplaatst in verband met het inhaalduel tussen PSV en FC Twente van vorige week. Dat werd overtuigend met 3-1 gewonnen door de ploeg van Bosz. VoetbalNieuws.nl doet via dit liveblog verslag van de wedstrijd.

Wat is de opstelling van PSV voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord?

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.