Top drie Portugal ongenaakbaar in competitie: welke club werd het vaakst kampioen?

Welke club werd het vaakst kampioen van Portugal?
26 januari om 14:30
Laatste update: 26 januari om 15:18

Portugal kent drie topclubs. Benfica, Sporting Portugal en FC Porto strijden bijna elk jaar wel voor het kampioenschap in Portugal. Welk team wist de Primeira Liga het vaakst te winnen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Dat in Portugal drie clubs het elk jaar uitvechten, blijkt wel uit het aantal kampioenschappen van de drie clubs. In totaal werd er 89 keer gespeeld om de titel en slechts twee keer wist een van de drie clubs hem niet te winnen.

Wie is de recordhouder in Portugal?

SL Benfica wist het vaakst beslag op de titel te leggen. De club uit Lissabon wist in totaal 38 keer landskampioen te worden. FC Porto wist de titel minder vaak te bemachtigen. De club die in 2004 de Champions League veroverde werd tot nu toe dertig keer kampioen van Portugal. Stadgenoot van Benfica, Sporting Lissabon, volgt op gepaste afstand met het behalen van negentien titels, waarvan de laatste dateert uit 2021.

Andere kampioenen dan de traditionele topdrie 

Twee keer ging de titel in Portugal naar een ander team. In 1946 wist Belenenses kampioen te worden en in 2001 wist Boavista uit Porto zich tot kampioen te kronen.