Nieuws

Deze clubs werden het vaakst landskampioen van Frankrijk

Deze clubs werden het vaakst landskampioen van Frankrijk

25 januari - 18:00

Paris Saint-Germain domineert al lange tijd de Ligue 1. Toch kent de Franse competitie genoeg verrassende kampioenen uit het verleden. Welke teams werden het vaakst kampioen van Frankrijk? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

PSG recordhouder 

Sinds Paris Saint-Germain in 2011 werd overgenomen door Qatar Sports Investments weten ze al vijf jaar op rij kampioen te worden. Vorig seizoen kwam Lens dichtbij, maar PSG werd met een punt verschil alsnog kampioen van Frankrijk. Die titel zorgde voor de elfde titel in de geschiedenis van de Parijse voetbalclub. Door deze titel werd het team recordhouder qua behaalde landstitels.

Wie was de recordhouder voordat PSG het werd? 

Voordat de hegemonie van PSG begon was AS Saint-Étienne met tien kampioenschappen het vaakst kampioen van Frankrijk geworden. Vooral in de jaren ’70 kende Saint-Étienne grote successen. In die jaren behaalde de club vier landstitels.

Grootste verrassing van de afgelopen jaren 

De grootste verrassing van deze eeuw was het kampioenschap van Montpellier HSC. De club werd met onder andere Olivier Giroud met drie punten verschil kampioen van Frankrijk.

Landskampioenen Frankrijk:

Paris Saint-Germain: 11
AS Saint-Éteinne: 10
Olympique Marseille: 9
FC Nantes: 8
AS Monaco: 8
Olympique Lyon: 7
Stade de Reims: 6
Girondins de Bordeaux: 6
OGC Nice: 4
Lille OSC: 4
FC Sochaux: 2
FC Sète: 2
Olympique Lillois: 1
Racing Club de Paris: 1
CO Roubaix-Tourcoing: 1
RC Strasbourg: 1
AJ Auxerre: 1
RC Lens: 1
Montpellier HSC: 1 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!