Nieuws

Girona onderweg naar stunt: deze clubs werden het vaakst kampioen van Spanje

Girona onderweg naar stunt: deze clubs werden het vaakst kampioen van Spanje

25 januari - 07:30 Laatste update: 24 januari - 12:54

Dit seizoen zou er zomaar eens een wonder kunnen voltrekken in de Spaanse competitie. Het verrassende Girona FC doet een serieuze gooi naar de titel. Het zou voor de Catalaanse club de eerste titel ooit zijn, maar welke clubs werden het vaakst kampioen in La Liga? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wie won de de Primera División het vaakst?

Vaak gebeurt het dat er maar twee teams in Spanje strijden voor de titel en dat is terug te zien in de kampioenschappen. Real Madrid is de absolute leider van het klassement met maar liefst 35 titels. Op gepaste afstand volgt aartsrivaal FC Barcelona met 27 kampioenschappen. Daarmee zijn de twee topploegen goed voor meer dan de helft van alle landskampioenschappen.

Meest opvallende kampioenschap

Mocht Girona kampioen van Spanje worden, komt de ploeg uit Catalonië in een illuster rijtje terecht. De club van Daley Blind wordt dan een van de vier ploegen die eenmaal kampioen van Spanje werden. Het meest in het oog springende verhaal is het kampioenschap van Deportivo La Coruña met Roy Makaay. Inmiddels is de gevallen club actief op het derde niveau van Spanje.

Landstitels Spanje:

Real Madrid: 35
FC Barcelona: 27
Atletico Madrid: 11
Athletic Bilbao: 8
Valencia: 6
Real Sociedad: 2
Deportivo La Coruña: 1
Sevilla: 1
Real Betis: 1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!