Nieuws

Recordaantal titels: deze clubs werden het vaakst kampioen van Engeland

Recordaantal titels: deze clubs werden het vaakst kampioen van Engeland

23 januari - 15:25

De Premier League is al vele jaren dé topcompetitie van de wereld. In 1992 kreeg de Engelse competitie een metamorfose en ging het flink op de schop. In Engeland is er vaak de discussie over het aantal landstitels won. VoetbalNieuws deed onderzoek naar de recordwinnaar.

Sinds het jaar 1888 was de Football League First Division de hoogste competitie in het Engelse voetbal. Echter ging het voetbal in 1992 op de schop en kwam de Premier League tot leven. Na de vorming van de nieuwe competitie won United dertien landstitels. Voegen we beide competities in een, dan staat Manchester United met twintig kampioenschappen bovenaan de lijst en zijn The Red Devils daarmee recordhouder. In het seizoen 2019/20 kroonde Liverpool zich voor het eerst tot winnaar van de Premier League. Echter wonnen The Reds ook al achttien keer eerder de landstitel, waardoor het aantal op negentien staan.

Toch is de meest memorabele landskampioen van het moderne voetbal in Engeland, dat van Leicester City in het seizoen 2015/16.

Meerdere landstitels Engeland

Manchester United: 20
Liverpool: 19
Arsenal: 13
Manchester City: 9
Everton 9
Aston Villa: 7
Chelsea, Sunderland: 6
Sheffield Wednesday, Newcastle United: 4
Blackburn Rovers, Leeds United, Wolves, Huddersfield Town: 3
Derby County, Tottenham, Burnley, Portsmouth, Preston North End: 2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!