Dit zijn de vier uit Rotterdam afkomstige spelers die voor Kaapverdië uitkomen

Welke in Nederland geboren voetballers spelen bij Afrika Cup-sensatie Kaapverdië?

30 januari om 09:51
Laatste update: 30 januari om 09:49

Kaapverdië wist zich maandagavond te plaatsen voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De sensatie van het toernooi haalde liefst zeven punten in een groep met Ghana, Egypte en Mozambique en schakelde vervolgens Mauritanië uit in de achtste finales. Dat deed het land met behulp van vier in Rotterdam geboren spelers. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie dat zijn.

Kaapverdianen in Nederland

Kaapverdië zou je op het eerste oog misschien niet zien als een land waar veel mensen in Nederland hun roots hebben, maar dat is wel het geval. Zo zijn er veel Nederlandse inwoners met Kaapverdiaans bloed te vinden in de omgeving Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Vlaardingen en Den Haag. De bekende rapgroep Broederliefde is een voorbeeld van bekende Kaapverdianen die uit Rotterdam komen.


Broederliefde-rapper Emms uitzinnig na plaatsing Kaapverdië

Kaapverdiaanse Rotterdammers op de Afrika Cup

Ook op de Afrika Cup laten Kaapverdianen uit Rotterdam zich nu gelden. Het gaat om Deroy Duarte (Fortuna Sittard) en broer Laros Duarte (FC Groningen), Garry Rodrigues (oud-speler van onder meer FC Dordrecht) en Jamiro Monteiro (ex-Heracles Almelo en SC Cambuur). Alle vier de spelers leverden een bijdrage aan de plaatsing voor de knock-out fase door speelminuten te maken voor Kaapverdië. Rodrigues en Monteiro kwamen allebei zelfs één keer tot scoren tegen Ghana. D. Duarte gaf een assist tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Mozambique.