Nieuws

Blessures kostten Chelsea en Manchester United al 50 miljoen pond

Blessures kostten Chelsea en Manchester United al 50 miljoen pond

22 januari - 16:30

De Premier League staat bekend om het uitkeren van hoge salarissen, maar hoe zonde is het als de speler waar je miljoenen voor betaalt geblesseerd raakt. The Sun heeft op een rij gezet hoeveel elke Premier League-club tot nu toe aan geblesseerde spelers moest betalen en de cijfers liegen er niet om.

Chelsea kent dit seizoen veel blessures. Namen zoals Christopher Nkunku, Reece James en Ben Chilwell hebben dit seizoen een tijd vanaf de zijlijn moeten toekijken. De lijst met het totaal aantal geblesseerde spelers komt tot dusver neer op zestien spelers. Chelsea heeft 28 miljoen pond moeten uitkeren aan geblesseerde spelers.

Manchester United neemt de tweede plaats in op de salarislijst, met bijna twintig miljoen pond besteed aan spelers die de behandeltafel warm houden. Onder hen bevinden zich bekende namen zoals Lisandro Martinez, Casemiro, Rasmus Hojlund, Raphael Varane en Harry Maguire. Kampioen Manchester City volgt op de derde plaats, met iets meer dan vijftien miljoen pond aan salarissen voor geblesseerde spelers. Ondanks slechts negen afwezige spelers is de impact op het spelersbestand beperkt gebleven. Het hoge bedrag komt vooral door de langdurige afwezigheid van sterspeler Kevin de Bruyne.

Welke clubs hadden de meeste blessures?

Tottenham heeft dit seizoen het meeste pech qua blessures. De Spurs moesten dit seizoen negentien spelers missen. Dat staat gelijk aan een salaris van elf miljoen pond. Maar ook Fulham moet het dit seizoen behoorlijk ontgelden. De club uit Londen heeft met maar liefst zestien blessures te kampen gehad.

Wat waren de clubs met de minste blessures?

Er zijn ook clubs die het meer bescheiden houden met de salarissen voor geblesserde spelers. Nottingham Forest, Sheffield United en Bournemouth waren tussen de één en anderhalf miljoen pond kwijt aan salarisrekeningen voor geblesseerde spelers. Aston Villa is dit seizoen een van de verrassingen in de Premier League. Zij hopen komend seizoen dan ook de Champions League te behalen. Hun goede prestaties zijn misschien wel mede te danken aan het lage aantal blessures. Alleen verdediger Tyrone Mings zit al langere tijd in de lappenmand.