Nieuws

Exit bij Manchester United: Tweetal mogelijk aangeboden bij clubs uit Saudi-Arabië

Exit bij Manchester United: Tweetal mogelijk aangeboden bij clubs uit Saudi-Arabië

22 januari - 15:26 Laatste update: 16:32

Manchester United wil komende zomer schoon schip maken in hun selectie. Voor Jadon Sancho en Antony kan dit weleens slecht nieuws betekenen. Het tweetal staat namelijk mogelijk op de nominatie om Manchester te verlaten komende zomer. Volgens The Standard is het tweetal zelfs al aangeboden bij clubs uit Saudi-Arabië.

Manchester United probeert hun investeringen in Sancho en Antony nog enigszins terug te verdienen en heeft het tweetal volgens The Standard aangeboden bij verschillende clubs uit Saudi-Arabië. Antony maakte in 2022 de overstap van Ajax naar Manchester. United moest destijds maar liefst 95 miljoen euro voor de Braziliaan betalen aan de Amsterdammers. Bij United maakt de aanvaller een allesbehalve sterke indruk. The Red Devils lijken daarom akkoord te gaan met een groot verlies op de aanvaller. Volgens de krant moet een geïnteresseerde partij ongeveer zestig miljoen euro neerleggen. Antony kreeg vorige week van Erik ten Hag nog te horen dat hij 'beter moet presteren' en staat voor een onzekere toekomst in Engeland.

Sancho kwam in 2021 bij United terecht. De aanvaller werd voor meer dan tachtig miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar kon zelden excelleren. Dit seizoen kwam hij door een ruzie met Ten Hag nauwelijks aan spelen toe en de Engelsman speelt sinds dit kalenderjaar op huurbasis voor zijn oude club Dortmund. Ook voor Sancho hoopt United ongeveer zestig miljoen euro te ontvangen. Al-Ettifaq van Steven Gerrard was ook in de race om Sancho op huurbasis over te nemen van The Mancunians, maar de international koos voor een terugkeer naar Duitsland.

Saudi-Arabië lonkt

Saudische clubs haalden afgelopen zomer Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Jordan Henderson en Fabinho binnen van Chelsea en Liverpool, maar de Saudische transferbudgetten zijn beperkt deze maand. John Murtough, directeur Voetbalzaken bij United, ontmoette functionarissen van de Saudische Pro League en het Saudische Ministerie van Sport tijdens het Wereld Kampioenschap voor clubs in december. Hierdoor hoopt de directeur de banden te verbeteren, zodat hij in de zomer grotere kansen op verkoop heeft. 

Andere vertrekken niet uit te sluiten

Het lijkt voor Manchester niet te blijven bij twee uitgaande transfers komende zomer, want ook Casemiro en Raphael Varane staan in de nadrukkelijke belangstelling van clubs. Beide spelers worden volgens The Standard begeerd door verschillende teams uit Saudi-Arabië. Voor United lijkt een vertrek van deze spelers geen probleem, mits de clubs een goed bod op tafel leggen.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!