Nieuws

Bayern op acht punten: wanneer werd de club voor het laatst niet kampioen?

Bayern op acht punten: wanneer werd de club voor het laatst niet kampioen?

18 februari - 20:15 Laatste update: 20:15

Bayern München liep tegen VFL Bochum wederom averij op in de strijd voor de Bundesliga-titel. Na een 3-2 verliespartij is de achterstand op koploper Bayer Leverkusen nu acht punten. Der Rekordmeister werd de afgelopen jaren steeds kampioen, maar komt daar nu verandering in en wanneer was de laatste keer dat de club de Bundesliga niet winnend afsloot? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Wanneer werd Bayern München voor het laatst niet kampioen?

Borussia Dortmund kwam er afgelopen seizoen akelig dichtbij. Die Schwarzgelben hadden de beste papieren op de laatste speeldag, maar zagen de titel alsnog uit hun handen glippen. Daarmee werd Bayern München voor de elfde keer achter elkaar kampioen van Duitsland. Toch staat de club nog altijd achter Lincoln Red Imps FC, zij werden namelijk veertien keer achtereenvolgend kampioen van Gibraltar. Het is een indrukwekkende streak, maar door wederom een nederlaag in de Bundesliga gaat het steeds moeilijker worden om kampioen te worden.

Op bezoek bij VFL Bochum werd voor de derde keer op rij verloren door Bayern München. Jamal Musiala maakte in de veertiende minuut nog de 0-1, daarna zou de middenmoter Bochum drie keer scoren. Harry Kane scoorde nog de aansluitingstreffer, maar tot een gelijkspel zou het niet komen. De wedstrijd lag ook een tijd stil vanwege protesten van fans. Bayer Leverkusen zag daardoor de voorsprong aan de kop wederom groter worden. Onder leiding van Xabi Alonso werd nog geen Bundesliga-wedstrijd verloren en dus is het gat naar de nummer twee Bayern nu acht punten. De laatste keer dat Der Rekordmeister verslagen werd was in het seizoen 2011/2012. Onder leiding van Jürgen Klopp hield Borussia Dortmund toen de landstitel omhoog.

Borussia Dortmund met de titel.
Borussia Dortmund met de titel.

Werd Bayer Leverkusen ooit kampioen van Duitsland?

Bayer Leverkusen gaat dus als de brandweer in de Bundesliga. Van de 22 wedstrijden werden er achttien gewonnen en vier gelijkgespeeld. Daarmee is de eerste plaats in veilige handen, maar begint de club zich ook steeds meer op onbekend terrein te begeven. Bayer Leverkusen werd namelijk nog nooit kampioen van Duitsland. Verschillende keren eindigde Die Werkself als nummer twee, maar nooit bovenaan. De laatste keer dat de ploeg er dichtbij was, was in het seizoen 2010/2011. Borussia Dortmund ging er ook toen met de titel vandoor, maar op zeven punten achterstand zat Bayer Leverkusen wel in de buurt. Het enige stukje eremetaal wat de club won was de 2. Bundesliga-titel in het seizoen 1978/1979.