Waar en hoe laat wordt het cruciale duel in de Afrika Cup van Marokko uitgezonden?

22 januari - 11:00

Marokko is zo goed als geplaatst voor de volgende ronde van de Afrika Cup, toch moet er nog een beslissend duel gespeeld worden. Zambia is daarin de tegenstander en met drie punten kunnen de Atlas Leeuwen de groepsfase afsluiten als groepswinnaar. Waar en hoe laat wordt deze wedstrijd uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je agenda.

Na een simpele overwinning op Tanzania in de eerste groepswedstrijd was het in de tweede wedstrijd tijd voor een treffen met DR Congo. Marokko begon goed aan de wedstrijd en aan de hand van Achraf Hakimi kwamen zij ook op voorsprong. Hakim Ziyech leverde een geweldige assist af en zo was de 1-0 een feit. DR Congo zou echter niet zo simpel opgeven en na een gemiste penalty van Cédric Bakambu scoorde Silas Katompa Mvumpa in de 76ste minuut wel de gelijkmaker.

Dus heeft Marokko een overwinning nodig in de laatste groepswedstrijd om zich als groepshoofd te kwalificeren. In 2021 stonden beide landen ook al tegenover elkaar in de Afrika Cup. In de kwartfinale waren de Atlas Leeuwen toen met 3-1 te sterk. Soufiane Rahimi scoorde al na één minuut en na acht minuten verdubbelde Mohamed Ali Bemammer de score al. Ayoub El Kaabi maakte er vanaf de strafschopstip nog voor rust 3-0 van en door een rode kaart van Zambia was de wedstrijd toen al gespeeld. De Chipolopolo zullen uit zijn op revanche en dus wacht een spectaculaire wedstrijd.

Waar en hoe laat wordt het duel tussen Marokko en Zambia uitgezonden?

Op 21 januari 2024 staan beide ploegen tegenover elkaar in het Laurent Pokou Stadium. Om 21.00 uur zal er afgetrapt worden en de wedstrijd zal in zijn geheel live te zien zijn op Ziggo Sport.