Breaking news

Vitesse en Feyenoord staken tijdelijk nadat supporters uit vak ontsnappen

Vitesse en Feyenoord staken tijdelijk nadat supporters uit vak ontsnappen

21 januari - 16:20 Laatste update: 16:34

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord is zondag tijdelijk stilgelegd. Fans van Vitesse braken uit de eigen vakken en gingen op zoek naar de aanhang van Feyenoord. De fans van beide ploegen waren al de hele wedstrijd met elkaar aan de gang. 

De twee ploegen gingen direct naar binnen en stewards en beveiligers sprongen in actie om de groep fans tegen te houden. Ondrej Lingr maakte enkele minuten eerder de 1-2 en daarna sloeg de onrust toe op de tribunes. Een groep van tientallen supporters kwam de zijkant van het gras op om verhaal te halen en werd snel naar de tribunes teruggestuurd.

Na de ogenschijnlijk zware blessure van Andy Visser begon de Feyenoord-aanhang liederen te zingen en dat viel verkeerd bij de Vitesse-supporters. Bovendien meldt ESPN dat supporters ook het VAR-scherm kapot hebben gemaakt.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük twijfelde geen moment en stuurde de twee ploegen naar binnen. Het akkefietje duurde maar enkele minuten, maar het spel is wel voorlopig stilgelegd tot men erachter is gekomen wat er precies gebeurde. De wedstrijd werd in minuut 87 gestaakt, Feyenoord ging met 1-2 aan de leiding in Arnhem.