Dit zegt Thomas Tuchel over het mogelijke vertrek van Matthijs de Ligt bij Bayern

Thomas Tuchel over mogelijke transfer Matthijs de Ligt bij Bayern München
20 januari om 16:31

Bayern-coach Thomas Tuchel had zaterdag lovende woorden voor Matthijs de Ligt. Volgens verschillende Duitse media zouden speler en trainer nogal in onvrede met elkaar leven, maar dat was niet aan de oefenmeester te merken. Tuchel laat weten dat de Oranje-international tegen Werder Bremen weer in de basis begint.

Gaat Matthijs de Ligt vertrekken bij Bayern München?

De geruchten over een mogelijk vertrek van De Ligt werden de afgelopen dagen steeds sterker. Het Manchester United van Erik ten Hag zou hem op de korrel hebben als mogelijke aanwinst. Van onvrede bij Bayern laat Tuchel in ieder geval niets blijken. "Matthijs trainde gisteren (vrijdag, red.) prima mee, dus ik ben niet bezorgd", zo sprak hij op de persconferentie. "Hij kan morgen starten. Eric (Dier, red.) traint weer mee na de geboorte van zijn kindje, maar Upamecano en Matthijs zullen starten."

Tuchel ging verder met zijn lofzang over De Ligt. "Natuurlijk hebben we plannen met Matthijs. Hij is een top-speler, een top-persoonlijkheid en is ónze speler." De Ligt kwam in het huidige seizoen in totaal twaalf keer in actie voor Bayern. Daarin scoorde hij eenmaal.