Vermoedelijke opstelling Ajax: met deze gaat Ajax waarschijnlijk spelen

Vermoedelijke opstelling Ajax: personele problemen voor Van 't Schip

21 januari om 08:30
Laatste update: 21 januari om 07:30

Ajax neemt het zondag op tegen RKC Waalwijk. John van 't Schip kampt in de aanloop naar het duel tegen de Waalwijkers met de nodige personele problemen, maar welke spelers zullen er wel aan de aftrap verschijnen? VoetbalNieuws.nl geeft je de verwachte opstelling.

In de achterhoede is het nog maar de vraag of Van 't Schip de beschikking heeft over Josip Sutalo. De Kroaat viel in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit met een kuitblessure en is voor het komende duel een twijfelgeval. "Er is een kans dat hij speelt, maar dat moeten we afwachten tijdens de laatste training. Hij heeft de hele week niet veel kunnen doen," zei Van 't Schip op de persconferentie voorafgaand aan het duel. Hierdoor is het aannemelijk dat Jakov Medic het centrale duo vormt met Jorrel Hato. Devyne Rensch en Borna Sosa lijken tegen RKC de backs te worden.

Nieuwste aanwinst Joran Henderson is er tegen RKC nog niet bij. De Engelsman wacht op zijn werkvergunning, waardoor zijn debuut nog op zich laat wachten. Verder lijken Branco van der Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk nog onvoldoende hersteld om tegen RKC bij de selectie te zitten. Vos heeft wel sinds kort de training hervat, maar het duel van komende zondag lijkt te vroeg te komen voor de middenvelder. Door deze personele problemen lijkt Van 't Schip vast te houden aan Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson op het middenveld.

De voorste linie van de Amsterdammers lijkt ook weinig verrassingen in petto te hebben. Steven Berghuis en Steven Bergwijn vormen de flanken en in de spits zal waarschijnlijk Brian Brobbey staan. Brobbey zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Manchester United, maar treedt waarschijnlijk wel aan om 16.45 uur komende zondag.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Medic, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.