Nieuws

Ajax wil rug rechten: dit moet de club doen om de vierde plek nog te halen

Ajax wil rug rechten: dit moet de club doen om de vierde plek nog te halen

19 januari - 12:48 Laatste update: 30 maart - 09:37

Ajax presteert dit seizoen zwaar ondermaats, maar kan het seizoen nog enige glans geven door vierde te worden in de Eredivisie en zich daardoor plaatsen voor de Europa League. Waar liggen de kansen voor Ajax om vierde te worden? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Ajax staat op dit moment op een teleurstellende vijfde plaats in de Eredivisie. PSV is dit seizoen ongenaakbaar en verloor na 26 wedstrijden nog niet. Ook Feyenoord ligt al lang en breed uit zicht voor Ajax vanwege een verschil van 21 punten. Het team van John van ’t Schip lijkt zich te moeten richten op de vierde plek. Die plek geeft vanaf dit seizoen recht op de tweede voorronde van de Europa League en kan het seizoen van de Amsterdammers enigszins redden.

Verschil met AZ

Het verschil met nummer vier AZ bedraagt maar liefst acht punten. Met nog acht wedstrijden te gaan is dat een flink gat, maar het zou niet voor het eerst zijn dat er een historische comeback wordt gemaakt in de Eredivisie. Na het ontslag van Pascal Jansen doet AZ het goed onder Maarten Martens en werden er in de laatste vijf wedstrijden maar liefst dertien punten gehaald.

AZ speelt in de resterende wedstrijden onder meer tegen PSV en FC Twente. Het is vanuit het oogpunt van Ajax te hopen dat de Alkmaarders beide wedstrijden verliezen en dan nog één van de overige wedstrijden verliezen. 

Grote kloof met FC Twente 

Het gat met nummer drie, FC Twente, is aanzienlijk groter. Op dit moment staan de Tukkers twaalf punten voor op Ajax. Het enorme gat met Twente lijkt niet meer te dichten, zelfs wanneer de Tukkers nog op bezoek moeten bij Ajax zelf en AZ. Ajax moet zelf bovendien ook nog op bezoek bij Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!