Nieuws

'Henderson gaat miljoenen verdienen bij Ajax en wordt met afstand grootverdiener'

'Henderson gaat miljoenen verdienen bij Ajax en wordt met afstand grootverdiener'

19 januari - 09:25

Jordan Henderson gaat een hoop miljoenen aan salaris opstrijken bij Ajax, zo meldt The Athletic. Volgens het Engelse kwaliteitsmedium gaat de middenvelder 'ongeveer 120.000 pond' verdienen op wekelijkse basis en dat komt neer op 140.000 euro per week.

Ajax en Henderson maakte donderdagavond wereldkundig dat de twee partijen elkaar gevonden hebben. De Engelsman komt over van Al Ettifaq en heeft een contract getekend voor tweeënhalf jaar. Aangezien de middenvelder zijn contract heeft laten ontbinden in Saudi-Arabië hoefden de Amsterdammers geen transfersom te betalen. Dat lijkt op een goedkoop verhaal voor Ajax, maar nu lijkt er wel flink te zijn toegegeven op zijn salaris.

Volgens The Athletic gaat Henderson zo’n 140.000 euro per week verdienen in Amsterdam. Dat komt jaarlijks neer op ruim zeven miljoen euro en daarmee is hij in éen klap dé grootverdiener in Amsterdam. Dat was voorheen Steven Bergwijn, die jaarlijks naar verluidt zo’n 4,5 miljoen euro opstrijkt in de hoofdstad.

Het uitkeren van zo’n hoog salaris strijkt in tegen de haren van het nieuwe beleid van Ajax. Afgelopen zomer werd het salarissysteem van de Amsterdammers wat meer prestatiegericht, wat inhoudt dat er meer geld wordt uitgekeerd wanneer de prestaties op het veld dat toelaten. Over die hervorming gaf Susan Lenderink, financieel directeur van Ajax, onlangs nog uitleg. Henderson stroomt nu in ieder geval flink aan de bovenkant in.