Reactie

Vertessen draait er niet omheen: 'Beter voor mij om ergens minuten te maken'

Vertessen draait er niet omheen: 'Beter voor mij om ergens minuten te maken'

17 januari - 23:26

Yorbe Vertessen wil graag bij PSV vertrekken, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. De aanvaller van de Eindhovenaren wil de stap maken om meer minuten te kunnen maken.

Vertessen mocht woensdagavond beginnen in het KNVB bekerduel met FC Twente. De linksbuiten liet meteen zien waarom Peter Bosz wel eens vaker op zou kunnen stellen, aangezien hij goed was voor een prachtige openingstreffer. Die komt nu tussen alle transferperikelen door.

Bosz liet in de media al blijken dat hij Vertessen in Eindhoven wil houden. "Ik kon er nogal weinig op antwoorden, het is zijn mening en wij hebben een andere", begint de Belg voor de camera’s van ESPN. Vervolgens legt hij uit waar het verschil in mening in zit. "Ik denk dat iedereen weet dat ik meer minuten wil maken. Aan de andere kant is het ook mooi om voor het kampioenschap en in de Champions League te spelen, maar persoonlijk is het voor mij beter om de stap te maken en ergens anders minuten te maken."

PSV gaat vooralsnog voor de transfer liggen en dat is iets waar Vertessen zich dan bij neer moet leggen. Dat zal lastig gaan, blijkt uit zijn teksten. "Daar moet ik dan mee dealen, dan moet ik wel door. Dat gaat mentaal even een switch zijn maar we moeten dan door en ik moet hard blijven werken. Misschien komt er dan wel iets moois op mijn pad", besluit hij.

De club waar Vertessen nadrukkelijk mee in verband wordt gebracht is Union Berlin. De Bundesliga-club heeft naar verluidt veel geld over voor de Belg, die de stap naar Duitsland zelf ook graag wil maken.