Hoeveel verdient FC Groningen aan de transfer van Cyril Ngonge?

Ngonge onderweg naar Napels voor droomtransfer: hoeveel verdient Groningen eraan?

17 januari om 12:30
Laatste update: 17 januari om 12:30

Cyril Ngonge is hard op weg om binnen Italië een droomtransfer te maken naar Napoli. De aanvaller speelde bij drie clubs in Nederland, maar FC Groningen gaat het meeste profiteren van de miljoenentransfer. Hoe komt het dat de Trots van het Noorden mee gaat verdienen? VoetbalNieuws legt de situatie aan je uit.

In het seizoen 2019/2020 maken de Nederlandse velden voor het eerst kennis met Cyril Ngonge. Zijn club Club Brugge verhuurd hem dan één seizoen aan de beloftenploeg van PSV. Hij speelt 22 wedstrijden voor Jong PSV en scoort daarin zeven doelpunten en geeft drie assists. Zijn talenten vallen op niet ver buiten Eindhoven en een jaar later komt Ngonge dan op permanente basis te spelen voor RKC Waalwijk. Wederom een goed seizoen zorgt weer voor een transfer. FC Groningen neemt de Belgische aanvaller voor twee ton over van de Waalwijkers.

Cyril Ngonge na het scoren van een doelpunt voor FC Groningen.
Cyril Ngonge na het scoren van een doelpunt voor FC Groningen.

Het huwelijk in Groningen blijkt geen groot succes en uiteindelijk vertrekt Ngonge weer. Hellas Verona verloste de Trots van het Noorden van haar probleemkind en zo kwam hij voor het eerst buiten de BeNeLux te voetballen. In de Serie A blijkt de rechtsbuiten weer op zijn plaats, want dit seizoen speelde hij in negentien Serie A-wedstrijden en daarin scoorde hij zes keer en gaf hij twee assists.

Hoeveel verdient FC Groningen aan de transfer naar Napoli?

Volgens het laatste nieuws is Napoli bereid om rond de twintig miljoen euro te betalen aan Hellas Verona. Tijdens het vertrek uit Nederland kreeg FC Groningen het voor elkaar om een doorverkooppercentage in de deal met Hellas Verona te zetten. Volgens Voetbal International komt dat percentage neer op ongeveer tien procent van de transferprijs die betaald wordt voor Ngonge. Mocht Napoli dus echt voor twintig miljoen euro richting Napels trekken, dan kan FC Groningen twee miljoen euro op de rekening bijschrijven. Volgens de Italiaanse media moet de aanvaller eerst zelf wel nog tot een akkoord komen met I Partenopei.