Nieuws

Dit zegt Van 't Schip over zijn kansen om aan te blijven als trainer van Ajax

Dit zegt Van 't Schip over zijn kansen om aan te blijven als trainer van Ajax

16 januari - 08:44 Laatste update: 11:32

John van ‘t Schip sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog de trainer is van Ajax, zo blijkt uit zijn woorden in Rondo op Ziggo Sport. De oefenmeester van de Amsterdammers blijft in principe in ieder geval werkzaam voor de club.

Sinds het ontslag van Maurice Steijn staat Van ‘t Schip als interim-trainer voor de groep bij Ajax. Die aanstelling gebeurde destijds enigszins halsoverkop, aangezien net bekend was geworden dat hij in beeld was voor een technische functie in Amsterdam. Hoewel Ajax op zoek lijkt naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor volgend seizoen, sluit Van 't Schip niet helemaal uit dat ze alsnog bij hem uit kunnen komen.

"Ik ben trainer, ik heb me hiertoe gecommit. We zien wel wat er gebeurt", begint Van ‘t Schip in de uitzending van Rondo. Toch wil de in Canada geboren oefenmeester niet al te veel kwijt over de toekomst. "Het heeft geen zin om te praten over wat er gaat gebeuren of niet. Ik ben nu bezig met deze groep. Ik weet dat ik terug kan in die rol, want dat is afgesproken", zo doelt Van ‘t Schip op de functie in het technisch management van de club.

De kans is groot dat er vanaf medio maart wat meer duidelijkheid zal zijn over de toekomstige rol van Van ‘t Schip. "Dan komt Alex Kroes en wordt hij mijn aanspreekpunt. Dat zijn nu nog Jan van Halst en Kelvin (de Lang, red.)", besluit hij.