Transfernieuws

Ajax lijkt Henderson gratis op te halen: dit is de marktwaarde van de Engelsman

Ajax lijkt Henderson gratis op te halen: dit is de marktwaarde van de Engelsman

18 januari - 08:00 Laatste update: 08:00
4

De transfersoap rond Jordan Henderson naar Ajax blijft maar aanhouden. Waar er eerst werd gesproken over een langdurige huurdeal, zouden de Amsterdammers nu de zinnen hebben gezet op een definitieve overname van de middenvelder. De Engelsman zou zijn contract inmiddels hebben laten ontbinden bij Al Ettifaq en onderweg zijn richting Amsterdam. Hoeveel is de Engelsman waard en wat scheelt deze ontbinding Ajax dus? VoetbalNieuws neemt zijn marktwaarde en contractsituatie in Saudi-Arabië met je door!

Transferwaarde Henderson

Als speler van Al Ettifaq wordt Henderson in december 2023 geschat op 7,5 miljoen euro. Zijn hoogste geschatte transferwaarde was in het shirt van Liverpool, toen hij in 2019 werd geschat op 35 miljoen euro. In de zomer van 2023 hadden de Saudi's nog veertien miljoen over voor de 81-voudig international van Engeland.

Contractsituatie Henderson

Met zijn overstap naar de Saudi Professional League zette Henderson een krabbel onder een contract tot medio 2026. In de zandbak zou de middenvelder naar verluidt een jaarsalaris van een slordige 42 miljoen ontvangt. Dit contract lijkt nu dus te zijn ontbonden.

'Problemen in onderhandelingen Ajax'

Volgens De Telegraaf moet Ajax 'grote problemen' overwinnen als het Henderson naar Amsterdam wil halen. Ondanks dat Ajax weet wat de middenvelder wil verdienen, is er volgens clubwatcher Mike Verweij nog één groot probleem: "Henderson wil het liefst voor tweeënhalf jaar tekenen, Ajax wil maximaal voor anderhalf jaar gaan", klonk het. "Tadic was voorheen de grootverdiener, dat was zo'n vijf à zes miljoen. Heel veel hoger zal Ajax niet gaan, denk ik." Bij Sky Sports spreekt men ook van een 'maximaal salaris van £5m bij een overstap naar Ajax'.

Die vuurtjes lijken nu geblust te zijn, want volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zal Jordan Henderson spoedig naar Nederland vliegen. De Engelsman zal daarna zijn medische keuring doorlopen en tekenen. Uiteindelijk hebben de Amsterdammers toch ingebonden met Henderson, want volgens de Italiaan zal hij tot 2026 gaan tekenen bij Ajax. Daarmee is het dus toch een deal van tweeënhalf jaar geworden.