Zo kijk je vanavond naar de uitreiking van The Best FIFA Football Awards

Hoelaat en waar zijn The Best Awards te zien?
15 januari om 11:31
Laatste update: 15 januari om 13:02

Maandagavond is het weer tijd voor het jaarlijkse voetbalfeestje van de FIFA: in Londen zullen The Best Awards worden uitgereikt. Hoelaat en waar de awardshow te zien is, zet VoetbalNieuws voor je op een rijtje.

Tijdens The Best Awards worden de nodige prijzen uitgereikt, maar de belangrijkste titel is die van beste speler van 2023. Lionel Messi, Erling Haaland en Kylian Mbappé zijn de kanshebbers voor deze prijs. Bij de vrouwen zijn Linda Caicedo, Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso de genomineerden voor beste vrouwelijke speler van het afgelopen jaar.

Welke prijzen worden vergeven?

In totaal reikt de FIFA vanavond negen prijzen uit in verschillende categorieën. Naast de prijzen voor beste spelers en speelsters worden vanavond ook de beste doelman, doelvrouw, trainer, trainster en de befaamde FIFA Puskás Award vergeven.

Waar en hoelaat te zien?

De awardshow is vanavond vanaf 20:30 uur live te volgen via de website van de FIFA en streamingdienst ViaPlay. Voor de stream op Youtube is een abonnement nodig. De hele wereld kan op deze manier meekijken hoe de prijzen worden uitgereikt aan de beste voetballers en coaches van dit jaar.