Transfernieuws

'Alleen instemming Frenkie ontbreekt nog: Barça en United bereiken akkoord'

'Alleen instemming Frenkie ontbreekt nog: Barça en United bereiken akkoord'

29-06-2022 17:21
4

Als Frenkie de Jong ermee instemt, is zijn transfer van FC Barcelona naar Manchester United in kannen en kruiken. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt dat Barcelona en United er na lang onderhandelen uit zijn over de transfersom van De Jong. De Catalanen wilde graag de destijds aan Ajax betaalde 86 miljoen euro terugverdienen, terwijl de Engelse grootmacht niet verder wilde gaan dan 65 miljoen euro. Een nieuwe constructie heeft een uitweg geboden waar beide partijen tevreden mee zijn, aldus Romano.

Als de transfer rond komt, dan vertrekt De Jong voor een vast bedrag van 65 miljoen euro naar Old Trafford. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot 85 miljoen euro. Alleen de bonusregelingen zelf staan nog ter discussie. Als de clubs volledig akkoord zijn zullen de persoonlijke voorwaarden met de Oranje-international besproken worden.

Het is algemeen bekend dat De Jong het liefst bij de Catalanen blijft, maar het is niet ondenkbaar dat de middenvelder tóch naar United vertrekt. Mocht het doorgaan, dan wordt De Jong herenigd met Erik ten Hag en de kans is groot dat hij ook Oranje-teamgenoot Tyrell Malacia tegenkomt.