Transfernieuws

Brobbey onthult: 'Ten Hag belde, ik kon veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen'

Brobbey onthult: 'Ten Hag belde, ik kon veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen'

13 januari - 08:24

Brian Brobbey had een stap naar Manchester United kunnen verkiezen boven een terugkeer bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De spits kon naar eigen zeggen veel meer verdienen op Old Trafford, maar koos er toch voor om in de Johan Cruijff ArenA te spelen.

Dat Brobbey in de tijd van zijn terugkeer naar Ajax met Manchester United in verband werd gebracht was bekend, maar niet dat het zó concreet was. Niemand minder dan Erik ten Hag nam de moeite om de spits zelf op te bellen en hield hem een miljoenensalaris voor in Manchester. Toch koos Brobbey voor Ajax.

"Manchester United wilde me hebben, maar ik wilde per se definitief terug naar Ajax", begint Brobbey zijn verhaal in de ochtendkrant Het kamp van de Oranje-international deed zelfs nog water bij de wijn om terug naar Amsterdam te kunnen komen. "Om dat mogelijk te maken, heeft mijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zelfs afgezien van zijn fikse percentage doorverkoop. Erik ten Hag belde me en bij United kon José zijn miljoenen euro’s wel krijgen en ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen. Ons besluit stond vast: we wilden naar Ajax."

Dat Brobbey in de toekomst ooit wel voor United gaat spelen, valt niet uit te sluiten. Het is bekend dat de spits vanaf jongs af aan al groot fan is van de Engelse grootmacht. Toen net bekend werd dat Ten Hag manager zou worden in Manchester, grapte Brobbey zelfs nog op een persconferentie dat de Nederlander hem ooit wel mee zou mogen nemen. Volgens Engelse media is United in ieder geval nog altijd gecharmeerd van de Ajax-spits.