Transfernieuws

'Manchester United van Ten Hag jaagt met andere Engelse grootmacht op Ajax-pupil'

'Manchester United van Ten Hag jaagt met andere Engelse grootmacht op Ajax-pupil'

11 januari - 20:09 Laatste update: 20:20

Het Manchester United van Erik ten Hag zou nog altijd Brian Brobbey op het scoutingslijstje hebben staan. Volgens The Mirror zou de oefenmeester zijn voormalige pupil graag naar Engeland halen, waar nog een topclub aan de spits van Ajax zou denken. De naam van Brobbey werd afgelopen zomer ook al eens aan de club uit Manchester gelinkt.

Nu een transfervrij vertrek van Anthony Martial komende zomer steeds reëler lijkt te worden, moet United op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller. In die zoektocht zou Ten Hag wederom zijn uitgekomen bij de 21-jarige spits Ajax, waar het eerder al een Antony voor een recordbedrag weg uit Amsterdam wist te plukken. Als sinds zijn overstap van Ajax naar United klinken er al geluiden dat Ten Hag zich wil herenigen met Brobbey. Afgelopen zomer werd Brobbey ook al in verband gebracht met United, dat op zoek was naar een nieuwe spits. Uiteindelijk telde het toen ruim 73 miljoen neer voor Rasmus Højlund, die de overstap maakte van Atalanta.

Naast United zou Brobbey ook op het lijstje van Arsenal staan. De club uit Noord-Londen zou zich graag willen versterken met Ivan Toney, maar lijkt de spits vooralsnog niet op de medewerking van Brentford kunnen rekenen. Brobbey zou als een alternatief voor de spitspositie in het elftal van Mikel Arteta gelden, waar de Spanjaard en nu nog moet doen met het tegenvallende duo Gabriel Jesus en Eddie Nketiah.