Om deze reden komt Feyenoord-aanvaller Minteh mogelijk niet in actie op de AFCON

'Minteh en Gambia mogelijk niet in actie op de AFCON'
10 januari om 16:46

De deelname van Gambia aan de Afrika Cup van deze maand blijkt nog op een kier te staan. Uit berichtgeving van The Alkamba Times, en tevens opgetekend door het Algemeen Dagblad, blijkt dat het erg onrustig is rond het Afrikaanse land. Spelers van Gambia zouden namelijk weigeren om naar speelland Ivoorkust af te reizen. Het uitblijven van een bonus zou de achterliggende reden zijn.

'Gambia weigert af te reizen naar Afrika Cup'

De selectie van Gambia weigert dus vanwege een bonus af te reizen naar het Afrikaans kampioenschap. Vooralsnog is niet bekend om wat voor een bedrag het gaat. Spelers verblijven op dit moment nog in Gambia, waar dinsdagavond zelfs werd besloten om niet te gaan trainen. Supporters die kwam kijken waren het niet eens met de beslissing van het Nationale Elftal, waardoor de sfeer omsloeg. Fans zochten de confrontatie op met leden van de Gambia Football Federation, kortweg GFF. Er moest zelfs ME met traangas en wapenstokken aan te pas komen. 

Tegenover Gazet van Antwerpen geeft bondscoach Tom Saintfiet meer duidelijkheid over de situatie. "Zolang mijn spelers niet betaald worden, weigeren ze om naar de Afrika Cup af te reizen. De kans bestaat dus dat we niet zullen deelnemen aan het toernooi", geeft de Belgische oefenmeester aan. "De bond en de regering zullen wel plooien. Een deelname aan een eindtoernooi kan je hier niet zomaar laten schieten." Op maandag 15 januari trapt Gambia haar avontuur op AFCON af met een wedstrijd tegen Senegal, waar het ook met Guinee en Kameroen in de groep zit.

Naast Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh maken ook Omar Colley (Besiktas) en Musa Barrow (Al-Taawoun) onder andere deeluit van de selectie van Saintfiet.