Nieuws

Bekervoetbal in Duitsland: waar en wanneer is de finale van de DFB-Pokal van 2024?

Bekervoetbal in Duitsland: waar en wanneer is de finale van de DFB-Pokal van 2024?

3 april - 22:50 Laatste update: 22:50

Bayer Leverkusen heeft de finale van de DFB Pokal gehaald door simpel te winnen van Fortuna Düsseldorf. Eerder won FC Kaiserslautern al van stuntploeg Saarbrücken en daarmee is de bekerfinale van Duitsland bekend. Waar en wanneer deze is, neemt VoetbalNieuws met je door!

Wanneer is de finale van de DFB-Pokal 2024?

Voor de potentiële dubbel weet Xabi Alonso wat zijn ploeg te wachten staat. Het moet winnen van de promotiekandidaat één divisie lager. Kaiserslautern staat momenteel op de derde plaats in de 2. Bundesliga. Op zaterdag 25 mei trappen de finalisten van de DFB Pokal 2024 de slotscène van het bekertoernooi af. De wedstrijd staat gepland om 20.00 uur en is live te zien op Ziggo Sport. Ook VoetbalNieuws.nl zal verslag doen van die wedstrijd. Het liveblog zal ter zijner tijd online komen.

Waar is de finale van de DFB-Pokal 2024?

De finale van de DFB Pokal vindt al sinds 1986 plaats in het Olympiastadion in Berlijn, de thuishaven van Hertha BSC. Dat zal dit jaar ook niet anders zijn en dus zullen beide supporters de reis moeten maken. Tevens zal de finale van het komende EK in Duitsland in het stadion zijn. Er kunnen bijna 75 duizend mensen plaatsnemen.

Wat krijg je als je de DFB-Pokal wint?

De winnaar van de DFB-Pokal plaatst zich automatisch voor de groepfase van de UEFA Europa League. Echter omdat het er naar uit ziet dat Bayer Leverkusen er met de Bundesliga vandoor gaat en Kaiserslautern een wonder moet voltooien om te winnen zal de nummer zeven van de Bundesliga doorschuiven naar de Europa League. Zij zullen dan instromen in de tweede kwalificatieronde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!