Nieuws

Courtois heeft spijt: dit is waarom de doelman ruzie heeft met de Belgische ploeg

Courtois heeft spijt: dit is waarom de doelman ruzie heeft met de Belgische ploeg

7 januari - 07:49 Laatste update: 09:26

Thibaut Courtois liet onlangs weten dat hij het EK definitief laat schieten en niet in actie komt met de nationale ploeg van België, maar de doelman zegt spijt te hebben van zijn keuze. Waarom verliet de doelman eigenlijk De Rode Duivels? VoetbalNieuws schetst de situatie. 

Waarom verliet Thibaut Courtois de ploeg van België?

Courtois verliet in juni van 2023 het trainingskamp van België en dat zou alles te maken hebben met het feit dat Romelu Lukaku de aanvoerdersband kreeg bij de afwezigheid van Kevin De Bruyne. De Belgische doelman was het oneens met het besluit van bondscoach Domenico Tedesco. Laatstgenoemde stapte in februari van vorig jaar in en nam het over van Roberto Martinez, maar het lijkt niet te boteren tussen Tedesco en Courtois.

In december van vorig jaar sprak Courtois voor het eerst uitgebreid over het akkefietje met Tedesco. "Laat me eerst duidelijk stellen dat het niks met die aanvoerdersband te maken had. Het hele verhaal is veel genuanceerder dan dat", stelde de doelman tegenover Sporza. "Tijdens die bewuste week was ik vanaf maandag aanwezig in Tubeke, als enige van de drie aanvoerders. Toch heeft de bondscoach niet één keer met mij gesproken. Of ja, één minuutje voor een training, om te vragen hoe het ging in Madrid. Dat was alles. Toen voelde ik al: hier is iets raars aan de hand."

Courtois heeft spijt van keuze

De doelman voelt zich niet serieus genomen door Tedesco en speelde sinds juni geen wedstrijd meer voor België. Bovendien raakte de doelman van Real Madrid aan het begin van het seizoen zwaargeblesseerd en is de keeper nog altijd bezig met zijn revalidatie. De doelman is inmiddels bijna wedstrijdfit en wil graag in actie komen op het EK. 

In januari van 2024 stelt de keeper dat hij misschien te snel heeft gehandeld in het televisieprogramma Vrede op Aarde. "Iedereen heeft een mening over dit onderwerp, en dat is normaal. Maar ik denk dat veel mensen mijn standpunt niet begrepen. Het ging niet zozeer om de aanvoerdersband. Gedurende deze tijd werd er weinig of geen discussie met mij gevoerd. Ik had het gevoel dat er niet op mij werd gerekend. Misschien heb ik iets te snel een keuze gemaakt. Maar ik ben maar een mens met gevoelens, ik ben geen robot