Nieuws

2024 is aangebroken: deze eindtoernooien staan dit jaar op het programma

2024 is aangebroken: deze eindtoernooien staan dit jaar op het programma

1 januari - 10:19 Laatste update: 10:16

2024 is aangebroken en het belooft een jaar bomvol voetbalspektakel te gaan worden. Menig eindtoernooi zal de revue passeren en Voetbalnieuws zet de belangrijkste toernooien voor je op een rij.

Azië Cup, 12/1 - 10/2

Op 12 januari staat de eerste wedstrijd in de strijd om de Azië Cup op het programma. Het toernooi stond eigenlijk op de planning voor een jaar eerder, maar door de hoge temperaturen in Qatar en diens deelname aan de CONCACAF Gold Cup werd besloten om het toernooi in de beginmaanden van 2024 af te werken. Heung-Min Son is met Zuid Korea één van de favorieten om op 10 februari in de finale te staan. Naast Zuid-Korea behoort ook Japan tot de voornaamste kanshebbers.

Afrika Cup, 13/1 - 11/2

Niet veel later gaat ook de Afrika Cup van start. Het toernooi wordt afgewerkt in Ivoorkust en belooft een spektakel te gaan worden. Menig wereldster zal op het toernooi te bewonderen gaan zijn, waaronder Mohammed Salah met Egypte, Senegal met Sadio Mané en Nigeria met onder andere Victor Osimhen. De finale zal op 11 februari worden gespeeld.

Europees Kampioenschap, 14/6 - 14/7

In de zomer staat het grootste Europese toernooi op de planning. Niet alleen in gastland Duitsland, maar in geheel Europa kijkt met reikhalzend uit naar het EK. 14 juli zal Die Mannschaft het op gaan nemen tegen Schotland en het Nederlands elftal volgt twee dagen later. De ploeg van Ronald Koeman zal een gooi proberen te doen naar de Europese titel, maar kent meer dan genoeg tegenstand. Italië is de regerend kampioen en versloeg in 2021 Engeland in de finale. Toch zal iedereen kijken naar Frankrijk, het land dat de laatste twee WK-finales speelde. Op zondag 14 juli zal menig federatie hopen in Berlijn aan de aftrap te staan voor de finale van het toernooi.

Copa America, 21/6 - 12/7

In 2024 staat er ook weer een Copa América op het programma. Regerend wereldkampioen en Copa-kampioen Argentinië behoort tot de topfavorieten, maar ook Brazilië hoort traditiegetrouw tot de voornaamste kandidaten voor de eindoverwinning. Tussen 21 juni en 12 juli zal de Verenigde Staten het decor zijn voor het Zuid-Amerikaanse toernooi. Dit jaar doen echter ook Panama, de VS, Mexico en Jamaica als gastlanden mee aan het eindtoernooi.

Olympische spelen, 26/7 - 11/8

Niet veel later staat ook het Olympische toernooi op het programma. Hieraan zal echter niet iedereen mee doen aangezien er bij de mannen enkel spelers van onder de 23 jaar mee mogen doen. Kwalificatie hiervoor was ook te verdienen op het EK onder 21 van afgelopen jaar. Nederland stelde teleur en zal daardoor niet aanwezig zijn in Frankrijk. Wel zullen onder meer Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten aanwezig zijn. Ieder land mag drie spelers van boven de 23 meenemen als dispensatiespelers. Hierdoor zouden in theorie spelers als Sergio Ramos, Kylian Mbappé en Christian Pulisic mee mogen doen, maar die kans is klein. De Olympische Spelen vinden plaats tussen 26 juli en 11 augustus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!