Nieuws

Pijnpunt voor Ten Hag: dit gaat er mis in de aanval van Manchester United

Pijnpunt voor Ten Hag: dit gaat er mis in de aanval van Manchester United

30-12-2023 21:06 Laatste update: 21:07

Manchester United heeft het jaar op de zevende plaats afgesloten. De ploeg van Erik ten Hag presteert ondermaats en dat heeft met name te maken met de gebrekkige aanvallende cijfers. Voetbalnieuws zet ze op een rijtje.

Na twintig wedstrijden staat het totaal aantal punten van United op 31. Tien maal gewonnen, één gelijk spel en negen potten verloren. Opvallend is het aantal gescoorde doelpunten van de ploeg van Ten Hag. Slechts 22 maal werd het doel gevonden tegenover 27 tegendoelpunten.

Wie zijn de topscorers van United?

Scott McTominay staat na zestien potten op vijf doelpunten. De Schot is een controlerende middenvelder en hoort dus niet de speler te zijn die deze lijst aan voert. Bruno Fernandes scoorde driemaal en ook Alejandro Garnacho staat op drie. De Argentijn scoorde eind december tweemaal tegen Aston Villa en zorgde er dus met die twee doelpunten voor dat hij de derde plaats bezet. Marcus Rashford kwam op de laatste speeldag ook tot scoren en zet zich daardoor naast de Argentijn op de derde plaats. 

Pijnlijk is het zeker te noemen. Vooral wetende dat sinds de komst van Ten Hag United al meermaals de knip trok voor een gigantisch bedrag om een aanvaller te contracteren. Antony eindigt 2023 met één doelpunt in 33 wedstrijden. In het seizoen 2023/24 scoorde de Braziliaan niet en gaf hij ook geen enkele assist. Wel betaalde United een jaar geleden nog 95 miljoen euro voor hem. Ook de statistieken van Rasmus Hojlund, die dit jaar voor 76 miljoen euro overkwam naar Old Trafford, stellen teleur. Eén doelpunt in vijftien wedstrijden is het eindtotaal van de Deen na een half jaar.

Doelpunten United-aanvallers:
3: Garnacho en Rashford
1: Hojlund en Martial
0: Antony, Pellistri en Sancho

Waar ging het mis?

Je kan wellicht stellen dat United problemen heeft met het aankoopbeleid, maar dat verhaal is te eenvoudig. De afgelopen jaren haalde de club niet speler na speler, ook vertrokken er een hele hoop aanvallers. Afgelopen zomer vertrok Anthony Elanga nog. De aanvaller kreeg het niet voor elkaar een basisplaats te grijpen en tekende na een transfer van vijftien miljoen euro voor Nottingham Forest. Een half seizoen later staat de teller op vier doelpunten en zes assists, iets waar ze bij United van watertanden.

Een seizoen eerder vertrok onder andere Cristiano Ronaldo. De Saudi Pro League mag dan niet te vergelijken zijn met de Premier League, maar op 38-jarige leeftijd kroonde de Portugees zich toch tot topscorer van 2023 door 54 maal te scoren voor land en club. Daniel James vertrok naar Leeds waar hij dit seizoen zeven maal scoorde en vier assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!