Witte rook: Kuyt nieuwe trainer van Belgische tweededivisionist K Beerschot VA

Kuyt nieuwe trainer van Beerschot
28 december 2023 om 15:24
Laatste update: 28 december 2023 om 17:02

Dirk Kuyt heeft officieel een nieuwe klus als hoofdtrainer te pakken. De 43-jarige gaat aan de slag bij Belgische tweededivisionist Beerschot. De overstap hing donderdag al even in de lucht, waar de overstap eerder op de dag al door zijn zaakwaarnemersbureau tegenover ESPN werd bevestigd. Het is voor Kuyt zijn tweede klus als oefenmeester.

'Wasserman, het zaakwaarnemersbureau van de Katwijkse oefenmeester, bevestigt dat hij aan de slag gaat bij Beerschot', schreef ESPN donderdagmiddag. Later op de middag maakte De oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Liverpool zat al ruim een jaar zonder werkgever. Eind november 2022 werd Kuyt door ADO Den Haag ontslagen. Eerder van hij twee jaar actief bij Feyenoord, als trainer van de Onder-19. In het seizoen 2017/2018 was hij ook al werkzaam als assistent-trainer van Quick Boys, waarvoor hij ook nog een half jaar actief was als speler.

Bij Beerschot volgt Kuyt de opgestapte Andreas Wieland op, die in zijn thuisland Oostenrijk inmiddels aan de slag is als technisch directeur bij LASK. Na zestien wedstrijden is Beerschot met 32 punten gedeeld koploper van de Eerste Klasse B van België.