Feyenoord dacht aan een terugkeer van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum

'Feyenoord dacht afgelopen zomer aan de terugkeer van Wijnaldum en De Vrij'

27 december om 11:55
Laatste update: 27 december om 12:05

Feyenoord dacht afgelopen transferzomer aan een terugkeer van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum, aldus het Algemeen Dagblad. De twee die destijds normaliter nog voor het Nederlands elftal speelden bleken alleen niet haalbaar.

Het verhaal over de mogelijkheden voor inkomende transfer van Feyenoord is bekend. De Rotterdammers hebben de financiële stootkracht om ‘grote’ transfersommen op tafel te leggen, maar de salarissen die daar bij komen kijken kunnen nog niet worden betaald. Dat was ook het geval bij De Vrij en Wijnaldum.

"Ze hebben ook aan De Vrij, die had nog niet bijgetekend bij Internazionale, en Wijnaldum die speelt nu in de woestijn, gedacht", begint clubwatcher Mikos Gouka in de voetbalpodcast van de krant. "Dat soort spelers kunnen met hun ervaring en klasse het elftal een boost geven."

"Maar het moet in de salarishuishouding passen", gaat Gouka verder. "Wijnaldum had moeten zeggen: Ik heb een berg geld verdiend, ik teken voor een paar jaar en ga daarna wat binnen Feyenoord doen. Maar uiteindelijk bleek het allemaal niet haalbaar." Wijnaldum tekende uiteindelijk bij Al Ettifaq, terwijl De Vrij zijn contract verlengde bij Inter.

Naast Wijnaldum en De Vrij stond ook Hirving Lozano op de wensenlijst van Arne Slot. Daar heeft directeur Dennis te Kloese een lijntje naar uitgegooid, maar zonder succes. "Lozano wilde zes miljoen euro bruto verdienen, dat kon Feyenoord gewoon niet betalen." De Mexicaan maakt nu furore bij PSV.