Nieuws

'Een nieuwe deal voor Hato': dit is de zeventienjarige steunpilaar van Ajax waard

'Een nieuwe deal voor Hato': dit is de zeventienjarige steunpilaar van Ajax waard

15 februari - 07:15 Laatste update: 07:15

Jorrel Hato en Ajax zijn eruit en beide partijen gaan langer met elkaar door. De Nederlandse verdediger groeide dit seizoen uit tot een steunpilaar bij de Amsterdammers, maar is nog altijd pas zeventien jaar oud. VoetbalNieuws.nl zocht voor je uit hoeveel de groeibriljant al waard is.

Hato was één van de namen die tijdens het transferwindow aan Arsenal werd gelinkt en door zijn pas zeventienjarige leeftijd heeft hij nog een flinke toekomst voor de boeg. Naast The Gunners toonden ook Duitse grootmachten Bayern München en Borussia Dortmund interesse, al werd er vooral gekeken naar de aflopende deal van de verdediger. In medio 2025 liep zijn huidge contract af. 

Bovendien zou een winterse transfer van Hato dit seizoen sowieso onwaarschijnlijk zijn geweest, omdat een persoon buiten de EU (waaronder Groot-Brittannië) geen werkvisum mag aanvragen als hij of zij jonger is dan achttien. Op 7 maart 2024 bereikt Hato pas die leeftijd.

Hoeveel is Jorrel Hato waard?

Hato debuteerde pas in februari 2023 voor Ajax, maar is er niet meer weg te denken. Ook droeg de verdediger al de aanvoerdersband en neemt hij het team meer dan eens op sleeptouw. In juni 2023 werd Hato nog getaxeerd op vijf miljoen euro, maar in oktober 2023 verdubbelde dit bedrag al. Momenteel wordt zijn marktwaarde door Transfermarkt.com ingeschat op 22 miljoen euro.

Begin 2022 tekende Hato zijn huidige contract dat afloopt in de zomer van 2025. Daarbij gaat het in de zaak van Hato nog altijd over een jeugdcontract, waardoor Ajax flink aan de bak moest om het talent binnenboord te houden. Dit seizoen miste Hato nog geen seconde in de Eredivisie en debuteerde hij eind november 2023 in het Nederlands elftal. Kelvin de Lang gaf al aan dat de contractverlenging de hoogste prioriteit had en volgens het Algemeen Dagblad is het hem ook gelukt. 'Hato en Ajax moeten het alleen nog over enkele details eens worden, voor het tot medio 2025 lopende jeugdcontract van de doorgebroken verdediger flink wordt opgewaardeerd en met drie jaar wordt verlengd', aldus het AD.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!