Nieuws

Blessurenieuws: wanneer wordt Jurriën Timber weer terug verwacht bij Arsenal?

Blessurenieuws: wanneer wordt Jurriën Timber weer terug verwacht bij Arsenal?

2 april - 12:55 Laatste update: 12:55

Jurriën Timber liep begin dit seizoen een kruisbandblessure op en staat nog altijd langs de kant. De verdediger herstelt momenteel van de blessure. Voetbalnieuws.nl vertelt je wanneer de verdediger weer terug wordt verwacht.

Timber transfereerde afgelopen zomer van Ajax naar Arsenal. De verdediger leek hard op weg naar een basisplaats en stond in de voorbereiding meermaals vanaf de aftrap op het veld. De verwachtingen waren hoog, maar al tijdens zijn eerste Premier League-wedstrijd ging het mis. Vlak voor rust greep de verdediger al naar zijn knie en na de rust leek de Nederlander zich te verstappen. Timber werd naar de kant gehaald en speelde sinds midden augustus geen minuut meer.

Wanneer wordt Timber terug verwacht?

Manager Mikel Arteta kreeg onlangs nog vragen over de Nederlandse verdediger. Volgens de Spanjaard ging het goed met het herstel van de centrale verdediger. "Het gaat heel goed met zijn herstel, maar helaas moeten we hem nog lang missen", vertelde Arteta op een persconferentie. Met lang bedoelt de Spanjaard waarschijnlijk tot het einde van het seizoen. 

Echter kwam er kort voor het duel met Luton Town wel goed nieuws uit de hoek van Arteta. 'Hij doet het erg goed en traint weer, hij is niet ver verwijderd van zijn rentree', zei de Spaanse manager tegen Engelse media. 'Het laatste gedeelte van de revalidatie is echter ook het lastigste. Soms duurt het even, maar hopelijk is hij snel terug. Ik denk dat hij een goede kans heeft om dit seizoen nog in actie te komen.'

Hoe gaat het herstel van Timber?

Op recentere beelden van Arsenal leek het herstel van Timber de goede kant op te gaan. De Oranje-international is druk in de weer te zien tijdens een revalidatiesessie op het trainingsveld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!