Nieuws

Hoe presteren de door Feyenoord verhuurde spelers dit seizoen?

Hoe presteren de door Feyenoord verhuurde spelers dit seizoen?

25-12-2023 23:30 Laatste update: 23:30

Feyenoord stuurde afgelopen zomer enkele spelers op huurbasis uit Rotterdam-Zuid. Nu de eerste seizoenshelft achter de rug is, is het tijd om de prestaties van de door Feyenoord verhuurde spelers door te nemen. VoetbalNieuws zet alle Feyenoord-huurlingen voor je op een rijtje!

Huurlingen in Dordrecht

Door de samenwerking met FC Dordrecht speelt er een handje vol spelers van Feyenoord dit seizoen op huurbasis bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

Ilias Sebaoui: 21 optredens, vijf doelpunten, één assist
Antef Tsoungui: 16 optredens, één doelpunt, één assist
Korede Osundina: 11 optredens, één doelpunt, één assist
Shiloh 't Zand: 19 optredens, drie doelputen, twee assists

Marcus Pedersen

Afgelopen zomer maakt Marcus Pedersen (23) op huurbasis de overstap naar Sassuolo, waar de Italiaanse club een optie tot koop van naar verluidt zeven miljoen euro wist te bedwingen. Voor zijn nieuwe werkgever kwam de rechtsachter al vijftien keer in actie. De Noor wist hierin nog geen doelpunt of assist achter zijn naam te zetten.

Ezequiel Bullaude

De overstap van Ezequiel Bullaude (23) naar Feyenoord pakte na een jaar nog niet uit zoals gehoopt. De Argentijn keerde daardoor afgelopen zomer op huurbasis terug naar zijn geboorteland, waar hij het shirt van Boca Juniors draagt. Terug in Argentinië is de aanvaller goed voor zowel één doelpunt als assist in veertien optredens.

Neraysho Kasanwirjo

Een half jaar na zijn winterse transfer kon Neraysho Kasanwirjo afgelopen winter extra ervaring op gaan doen. De 21-jarige verdediger vertrok voor de rest van het seizoen naar Rapid Wien. In Oostenrijk kwam de jeugdinternational al elf keer in actie.

Patrik Walemark

Feyenoord stuurde Patrik Walemark afgelopen zomer op huurbasis naar Friesland, om ervaring op te doen bij SC Heerenveen. In het blauw-witte shirt is de 22-jarige aanvaller al goed voor één doelpunt en twee assists in negen optredens. Vanwege blessures moest de Zweed dit seizoen vier wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Ramon Hendriks

Wederom werd Ramon Hendriks door Feyenoord verhuurd. Waar de verdediger eerder al ervaring op mocht doen bij NAC en FC Utrecht, volgde afgelopen zomer de tijdelijke overstap naar Vitesse. Dit seizoen kwam de 22-jarige al zestien keer in actie voor de degradatiekandidaat.

Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes

Na zijn debuut in het eerste van Feyenoord, mag Mimeirhel Benita dit seizoen verderop in Rotterdam ervaring opdoen. De twintigjarige rechtsachter maakte de tijdelijke overstap naar Excelsior, waarvoor hij dit seizoen al negen keer in actie kwam. Bij Excelsior speelt Benita samen met teamgenoot Lennard Hartjes, die ook door Feyenoord werd verhuurd. De twintigjarige middenvelder kwam door een knieblessure in augustus slechts één keer in actie.

Thijs Jansen

Waar Thijs Jansen vorig seizoen al bij TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie onder de lat stond, is dat dit seizoen het geval bij De Graafschap. De 22-jarige huurling speelde dit seizoen al vier wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij drie keer zijn doel schoon wist te houden en twee treffers moest incasseren.

Tidjany Touré

Na een huurperiode bij FC Dordrecht zag Feyenoord nog altijd niets in Tidjany Touré. De 21-jarige aanvaller, die in de zomer van 2022 nog overkwam van Paris Saint-Germain, vertrok op huurbasis naar Gil Vicente. De Portugezen bedwongen een optie tot koop. Touré kwam in dertien optredens al tot twee doelpunten en één assist in Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!