Nieuws

Wie is Mats Grotenbreg, de oud-jeugdspeler van PSV die Ajax met Hercules pijnigde?

Wie is Mats Grotenbreg, de oud-jeugdspeler van PSV die Ajax met Hercules pijnigde?

22-12-2023 16:30

Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV en Vitesse en strandde uiteindelijk neer in het amateurvoetbal. Met USV Hercules kroonde Mats Grotenbreg zich met zijn doelpunt tegen Ajax tot matchwinner. Maar wie is deze geboren Doetinchemmer? VoetbalNieuws stelt Grotenbreg aan je voor!

Zijn carrière als profvoetballer start voor Grotenbreg, waar hij tussen 2007 en 2012 de jeugdopleiding doorliep. Helaas weet de verdediger nooit door te breken en vertrekt naar de gedeelde jeugdopleiding van Vitesse en AGOVV. In 2014 gaat Vitesse er met de talentvolle verdediger vandoor. Op 3 september 2015 maakt Grotenbreg zijn debuut voor de Onder-18 van Nederland. Drie jaar na zijn overtap volgt zijn debuut in het betaald voetbal bij TOP Oss, dat Grotenbreg transfervrij overneemt. Op 15 december maakt Grotenbreg in de destijds Jupiler League zijn debuut in het profvoetbal, met een korte invalbeurt tegen De Graafschap. De verdediger is direct trefzeker e zorgt dat de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigt. In totaal speelt Grotenbreg vijftien wedstrijden voor de ploeg uit Oss, voordat hij in 2018 terugkeert bij Vitesse.

Terug in Arnhem krijgt Grotenbreg zijn spelerscarrière niet verder van de grond en vertrekt in 2019 naar VV Duno Doorwerth. Een jaar later haalt USV Hercules de verdediger voor het eert binnen, waar hij een jaar later naar GVVV vertrekt. In 2023 keert Grotenbreg terug in Utrecht, waar hij komende zomer de overstap zal maken naar DOVO. Met Hercules beleefde Grotenbreg een ware bekerstunt, door op 21 december Ajax in de strijd om de KNVB Beker uit te schakelen. Nadat Ajax in de slotfase van de wedstrijd terug is gekomen naar 2-2, zorgt invaller Grotenbreg er in de derde minuut van de blessuretijd voor de winnende treffer en weet Hercules met 3-2 te winnen.

Naast zijn carrière als voetballer, houdt Grotenbreg zich met zijn eigen bedrijf MAG Services ook bezig met het voetbal. Zo maakt het servicebedrijf verplaatsbare doelen en ballenvangers.