Breaking news

Vitesse houdt vast aan 'Edje interim': Sturing rest van het seizoen hoofdtrainer

Vitesse houdt vast aan 'Edje interim': Sturing rest van het seizoen hoofdtrainer

22-12-2023 14:01 Laatste update: 14:06

Edward Sturing blijft ook de rest van het seizoen hoofdtrainer van Vitesse, zo maakt de club uit Arnhem vrijdagmiddag zelf bekend. De interim-trainer werd ruim een maand geleden aangesteld als opvolger van de vertrokken Phillip Cocu.

Voor clubman Sturing betekende het zijn vierde klus als interim-trainer van Vitesse, waar hij eerder al meerdere functies bekleedde. Sinds zijn aanstelling afgelopen november wist Vitesse eindelijk weer eens wat winnen was. Daarnaast sloot de club het rumoerige jaar af met een overwinning op SC Heerenveen, waardoor we Vitesse terugzien in de achtste finales van het bekertoernooi. "Als je dit brengt, wat we donderdag gebracht hebben, dan zit het erin om na de winterstop punten te gaan pakken", gaf Sturing aan in een reactie op zijn langere verblijf als interim-trainer. 

Samen met assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse heeft Sturing nu zijn handtekening gezet voor een contract als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. "Ik ben dag en nacht met de club en het team bezig. Dat heeft grote impact, maar ik wil Vitesse helpen", geeft Sturing aan. "Het is zaak dat we uit het dal kruipen en ons in de tweede seizoenshelft verder herpakken. Samen met het team gaan we in ieder geval ons uiterste best doen!" Voor Vitesse wacht er na de winterstop op 14 januari een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.