Wie is Regillio Simons, vader van Xavi en hoofdtrainer van FC Volendam?

Wie is Regillio Simons?
21 december om 17:43
Laatste update: 21 december om 17:53

FC Volendam liet onlangs weten dat Regillio Simons samen met Michael Dingsdag aanblijft als trainersduo. Simons wordt daarbij aangesteld als hoofdtrainer en eindverantwoordelijke. Wie is deze oud-speler, die onder meer Xavi Simons op de wereld heeft gezet?

Uitgebreide voetballerscarrière voor Simons

Regillio Simons werd op 28 juni 1973 geboren in Amsterdam. Simons, met de bijnaam Tijger tijdens zijn tijd als speler, was tijdens zijn vijftien jaar lange carrière actief bij onder meer Telstar, Fortuna Sittard, NAC, Willem II, Kyoto Purple Sanga, FC Den Haag, TOP Oss en Türkiyemspor. Tussen 1984 en 1986 was Simons te vinden bij de jeugdopleiding van Ajax, toch duurde het lang voordat de stap naar profvoetbal werd gezet: in 1993 debuteerde Simons voor Telstar.

In het seizoen 1998/1999 was Simons de grote man bij Fortuna Sittard, dat een topseizoen draaide onder leiding van Bert van Marwijk. De aanvaller scoorde onder meer twee keer tegen Ajax en vier keer tegen PSV, wedstrijden die met 3-1 en 6-4 werden gewonnen. 

De trainerscarrière van Simons

Ook op trainersvlak heeft Simons al de nodige clubs mogen afstrepen. De aanvaller was tijdens zijn periode bij het Amsterdamse Türkiyemspor ook assistent-trainer tussen 2005 en 2007. Vervolgens ging Simons aan de slag bij Watergraafsmeer en Huizen, ook als assistent. De eerste klus van Simons als hoofdtrainer vond plaats in 2011 bij SV Hillegem.

Via een omweg door SC Voorland en Faja Lobi KDS belandde Simons bij de jeugdopleiding van Ajax. Na vier jaar bij de topclub in Amsterdam verplaatste Simons zich na een pauze van vijf jaar bij ASV De Dijk. In juni 2023 werd Simons assistent-trainer van Michael Dingsdag bij Jong FC Volendam. Dingsdag en Simons werden de interim-trainers van Volendam na het vertrek van Wim Jonk en in december landde Simons zijn grootste klus: Volendam maakte toen bekend dat Simons hoofdtrainer wordt bij FC Volendam en dat Dingsdag zijn assistent zal zijn. 

De zoon van Simons is wellicht bekender dan de vader zelf: Xavi Simons heeft een enorme hoeveelheid fans en speelt momenteel de sterren van de hemel bij RB Leipzig. De aanvaller staat onder contract bij Paris Saint-Germain.