Waar en wanneer worden The Best Player-awards voor 2023 uitgereikt?

Waar en wanneer wordt The Best Player-award voor 2023 uitgereikt?
15 januari om 10:44
Laatste update: 15 januari om 10:44

Net als de Ballon d'Or reikt de voetbalbond FIFA elk jaar ook een award uit aan de beste voetballer van het afgelopen kalenderjaar. Die award staat bekend als The Best FIFA Football Awards. Wanneer wordt de trofee uitgereikt en waar vindt het gala plaats? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Wanneer en waar?

Op 15 januari 2024 vindt het gala plaats. Dan wordt bepaald wie er volgens de FIFA de beste speler is tussen de data's 19 december 2022 tot en met 20 augustus 2023. De hoofdstad van Engeland, London is gekozen als locatie en dat is niet de eerste keer. In 2017 en 2018 was de stad ook al organisator. In het eerste jaar werd gekozen voor het London Palladium en opvolgende jaar was de Royal Festival Hall aan de beurt. Het is nog niet duidelijk welke locatie dit keer het gala zal hosten.

Alèxia Putellas neemt de award in ontvangst als beste speelster bij de vrouwen.
Alèxia Putellas neemt de award in ontvangst als beste speelster bij de vrouwen.

Wat kan er gewonnen worden?

Niet alleen de Best FIFA Men's Player staat centraal in de show. In totaal worden er acht verschillende awards uitgedeeld verdeeld over de avond. Ook de Best FIFA Women's Player, Puskás Award, de Best FIFA Men's Coach, de Best FIFA Women's Coach, de Best FIFA Men's Goalkeeper en Best FIFA Women's Goalkeeper. Tijdens de vorige editie gingen Lionel Messi en Alexia Putellas er met de eer vandoor.