Transfernieuws

'Zomers vertrek bij Inter een optie voor Dumfries door stroeve onderhandelingen'

'Zomers vertrek bij Inter een optie voor Dumfries door stroeve onderhandelingen'

20-12-2023 11:37

De onderhandelingen tussen Denzel Dumfries en Inter lijken zo stroef te verlopen dat een zomers vertrek van de rechtsachter voor de hand ligt, zo weet Gazzetta dello Sport te melden. In Milaan heeft de verdediger nog een contract tot medio 2025, waardoor hij komende zomer zijn laatste contractjaar in zal gaan. 

Inter en Dumfries zijn al enige tijd in gesprek over een nieuw contract, maar de onderhandelingen lijken nog nergens naar toe te leiden. De rechtsachter vertrok in de zomer van 2021 naar Inter, dat ruim veertien miljoen voor Dumfries overmaakte naar PSV. De Oranje-international droeg het blauw-zwarte shirt al 112 keer en was daarin goed voor twintig assists en zestien doelpunten. Met Inter kroonde Dumfries zich zowel twee keer tot winnaar van de Italiaanse beker als supercup.

Dit seizoen moest Dumfries door een onbekende blessures drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, waardoor zijn teller op zestien optredens voor Inter staat. Met twee doelpunten en vier assists toont de verdediger zich als sterkhouder in het elftal van Simone Inzaghi, dat na zestien wedstrijden met 41 punten aan kop gaat in de Serie A.