Dit is het verste dat Quick Boys ooit in de KNVB beker is gekomen

Einde sprookje: dit is de beste prestatie ooit van Quick Boys in de KNVB Beker

17 januari om 07:40
Laatste update: 17 januari om 07:40

Elk bekerseizoen weer is er één of zijn er meerdere amateurclubs die het ver weten te schoppen. Afgelopen jaar hadden we het sprookje van Spakenburg, maar ook nu zijn er weer langzaam soortgelijke scenario’s aan het ontstaan. Ook Quick Boys was hard op weg, maar uiteindelijk bleek AZ Alkmaar na penalty's te sterk. Wat is eigenlijk hun beste prestatie ooit in de KNVB beker?

Kwartfinale

Quick Boys schakelde NAC Breda en De Graafschap uit, waardoor ze nu in de achtste finales van het toernooi staan. Ooit deed de club uit Katwijk het zelfs nog een stukje beter. Dat was in het seizoen 2007/2008, toen ze het tot de kwartfinale wisten te schoppen. Toen ging Quick Boys er door NAC Breda uit. Anthony Lurling, Rob Penders en Matthew Amoah waren goed voor de doelpunten.

AZ in achtste finales

Quick Boys stond in de achtste finale tegenover AZ. De Alkmaarders verslaan leek van tevoren een hels karwei, maar uiteindelijk was de ploeg van Pascal Jansen pas na strafschoppen van de amateurs af. Het scheelde dus niet veel of Quick Boys had zijn beste prestatie in de KNVB Beker ooit geëvenaard. Het is uiteindelijk AZ dat naar de kwartfinale gaat.