Courtois laat EK 2024 schieten

Courtois hakt knoop definitief door en laat deelname aan EK met België schieten

19 december 2023 om 16:11

Thibaut Courtois reist komende zomer niet met België mee naar het EK 2023 in Duitsland, zo maakt de doelman tijdens een interview met Sporza zelf bekend. De afmelding van de geblesseerde Belg ging al even in de lucht, maar is voor onze zuiderburen nu helaas werkelijkheid geworden.

"Door de blessure zal er sowieso geen EK zijn voor mij", geeft Courtois aan. "Ik moet eerst de volle honderd procent herstellen en dan plak je er beter geen datum op. Als ik geluk heb, kan ik in mei nog een wedstrijd voetballen. Maar dan kan je nooit honderd procent klaar zijn voor een groot toernooi", meent de doelman, die duidelijkheid wil geven aan zijn nationale ploeg. Courtois raakte begin augustus van dit jaar zwaar geblesseerd tijdens de wedstrijd van Real Madrid tegen Athletic Bilbao. De doelman scheurde de kruisband in zijn linkerknie en staat sindsdien buitenspel. 

Voor de 102-voudige international kon het EK in Duitsland zijn vijfde eindtoernooi worden. Zo stond Courtois onder de lat tijdens de WK's van 2014, 2018 en 2022 en op de EK's van 2016 en 2021.