Nieuws

'Courtois doet een Luuk de Jong'etje en laat EK schieten voor focus op Madrid'

'Courtois doet een "Luuk de Jong'etje" en laat EK schieten voor focus op Madrid'

07-12-2023 11:19

Het lijkt erop dat Thibaut Courtois zich niet beschikbaar zal stellen voor de nationale ploeg van België op het EK in Duitsland. Volgens Spaanse en Belgische bronnen heeft de doelman Real Madrid al verteld dat hij zich op zijn club wil concentreren. 

Het Madrileense MARCA meldde woensdagavond al dat Courtois zijn keuze al heeft bevestigd tegenover de clubleiding van Real en ook het Belgische Het Laatste Nieuws schrijft dat Courtois niet meegaat naar België. In de vorige interlandperiodes was er al veel ophef rondom Courtois en de nationale ploeg. De doelman kreeg in juni niet de aanvoerdersband toegereikt en vertrok daarom boos uit het trainingskamp. Sindsdien is de relatie tussen Courtois en de nationale ploeg verzuurd.

Courtois slaat hiermee hetzelfde pad in als Luuk de Jong, die ook bedankte voor het Nederlands Elftal om zich volledig op PSV en zijn familie te richten. Courtois debuteerde in november 2011 voor De Rode Duivels en staat inmiddels op 102 interlands. De doelman raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd en werkt nog altijd aan zijn revalidatie.