Blijven of vertrekken: deze Nederlanders beschikken over een aflopend contract

Nederlanders met een aflopend contract
5 juni om 10:50
Laatste update: 5 juni om 10:42

Het einde van de clubcompetities is gekomen. Daardoor staan voetballers met een aflopend contract voor een serieuze keuze: blijven ze of vertrekken ze? Ook levert dit voor de club een serieus hoofdpijndossier op. Verkopen ze de speler voor geld, of laten ze hem gratis vertrekken. Dit geldt ook voor een aantal Nederlandse spelers. VoetbalNieuws.nl neemt een paar interessante spelers met je door.

Memphis Depay

Het contract van Memphis Depay loopt deze zomer af en Atlético Madrid heeft laten weten niet te willen verlengen met de Nederlander. Depay kwam in 2023 voor slechts drie miljoen euro over van FC Barcelona. De Nederlandse spits kwam in Madrid tot dertien doelpunten en gaf twee assists. Onlangs heeft Depay vertelt nog niet te willen terugkeren in Nederland, maar open te staan voor een andere buitenlandse uitdaging.

Davy Klaassen

Inter heeft volgens transferexpert Fabrizio Romano besloten de optie tot contractverlenging niet te lichten. Op de laatste dag van de transfermarkt maakte de middenvelder transfervrij de overstap van Ajax naar Milaan, waar hij een contract van één jaar tekende. De 41-voudig international ging daarin akkoord met een cluboptie van één extra jaar. Na een seizoen droeg Klaassen het zwart-blauwe shirt 22 keer, waarin hij één doelpunt wist te maken.

Dani de Wit

Komende zomer lijkt AZ afscheid te gaan nemen van Dani de Wit. De Wit moest de laatste wedstrijden onder Pascal Jansen vaak genoegen nemen met invalbeurten, maar is sinds de aanstelling van Maarten Martens niet meer uit de basis te denken. De middelvelder, die in 188 wedstrijden goed is voor 46 doelpunten en 21 assists, is geliefd onder de aanhang van AZ, maar lijkt dus te gaan vertrekken uit Alkmaar. 

Nederlanders met aflopend contract

- Javairô Dilrosun, América
- Jairo Riedewald, Crystal Palace
- Shurandy Sambo, PSV
- Thomas Ouwejan, Schalke 04
- Hidde ter Avest, FC Utrecht
- Julian Baas, Excelsior
- Jurgen Mattheij, CSKA-Sofia
- Jorrit Hendrix, Western Sydney
- Timothy Fosu-Mensah, Bayer Leverkusen
- Kevin Strootman, Genoa
- Mats Seuntjens, RKC
- Etienne Vaessen, RKC
- Gabriel Misehouy, Ajax
- Deyovaisio Zeefuik, Hertha BSC
- Jeroen Zoet, Spezia
- Melayro Bogarde, Hoffenheim