Nieuws

Man of the Match Brobbey baalt zwaar: Maar geen reden tot klagen bij arbitrage

Man of the Match Brobbey baalt zwaar: "Maar geen reden tot klagen bij arbitrage"

17-12-2023 19:01

Brian Brobbey was zondag weer belangrijk bij Ajax met twee treffers, maar baalt als een stekker van het late gelijkspel van de Amsterdammers. De spits stelt dat de ploeg het aan zichzelf te danken heeft dat het uiteindelijk toch misging. 

Brobbey spreekt na afloop van het duel met ESPN en geeft toe dat Ajax het duel slecht begon. "Ik denk dat we de eerste helft PEC veel kansen hebben gegeven, maar we kwamen wel op voorsprong. Na de 2-0 zakten we weg", meent Brobbey, die wachtte met juichen na zijn eerste treffer. "Ik dacht dat het buitenspel was, maar gelukkig is de VAR er."

De sterke spits wordt vaak nadelig beoordeeld door de arbitrage vanwege zijn fysiek, maar deze wedstrijd was dat minder aan de orde, aldus Brobbey. "Dat waren prima duels, ze werden goed uitgevochten. Ik heb weinig reden tot klagen bij de scheidsrechters", meent de spits, die ook stelt dat het aanvallend nog een beetje wennen is. "Natuurlijk is het nog zoeken, maar als we het vaker blijven trainen, komt het wel goed."