Nieuws

PSV en Feyenoord in verband gebracht met deelname aan omstreden Super League

PSV en Feyenoord in verband gebracht met deelname aan omstreden Super League

16-12-2023 15:52

PSV en Feyenoord worden in verband gebracht met deelname aan de Super League. Het Spaanse Mundo Deportivo stelt dat de opzet van de competitie iets gaat veranderen en er daardoor ruimte is voor onder andere de Nederlandse ploegen.

De Super League brengt al enige tijd wat weerstand met zich mee. Ruim twee jaar geleden was de komst van de competitie dicht bij, maar stuitte de organisatie op flink wat kritiek van zowel supporters als de UEFA. Achter de schermen wordt nog altijd gewerkt aan een nieuwe opzet van de competitie en donderdag spreekt het Europees Hof van Justitie van de Europese Unie uit of een nieuwe competitie volgens de regels wel mag, of dat de UEFA het alleenrecht heeft op het organiseren van competities.  

De Super League zou in de vernieuwde opzet wel een open competitie zijn met een kwalificatie-model en daarmee promotie en degradatie. Ook zouden ploegen met een rijke voetbalhistorie, en die momenteel niet meer bij de sterkste ploegen horen, een plaats moeten krijgen in de competitie. Hierdoor stelt het Spaanse medium dat onder andere PSV en Feyenoord onderdeel worden van de competitie, net als RSC Anderlecht of Rode Ster Belgrado.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.