Opinie

Van Hanegem wil Feyenoorder op andere positie zien: 'Daar gebeurt nu niets meer'

Van Hanegem wil Feyenoorder op andere positie zien: 'Daar gebeurt nu niets meer'

15-12-2023 16:17

Willem van Hanegem pleit voor een deels andere opstelling van Feyenoord. De Kromme zag hoe zijn club afgelopen woensdag in de Champions League met 2-1 verloor op bezoek bij Celtic en stipt een aantal dissonanten en uitblinkers aan.

"Feyenoord heeft nu zes punten, als je er negen had, dan wordt je aanzicht toch groter", aldus Van Hanegem in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers werden uiteindelijk derde in de poule en spelen daardoor na de winter in de tussenronde van de Europa League.

Het eerste doelpunt dat Feyenoord tegen kreeg, vindt de oud-voetballer onbegrijpelijk. Ramiz Zerrouki hield zijn tegenstander in de zestien vast bij een corner en kreeg daardoor een strafschop tegen, die vervolgens werd benut. "Als je weet dat hij (de scheidsrechter, red.) je waarschuwt, dan weet jij toch ook wel dat hij erop let", aldus Van Hanegem. "Dan weet je dat je eraan gaat. Hij had moeten kijken waar die bal vandaan komt, maar dat deed hij niet. Dus ze kunnen gewoon die bal wegkoppen, maar dan gaan ze met de rug ernaartoe staan en iemand vasthouden."

Luka Ivanusec viel volgens hem tegen, zoals zo vaak de afgelopen weken. "Die heb ik zien spelen bij Utrecht-uit, toen was ‘ie godverdimme goed. Later denk je wel; dat Utrecht was toen wel op z'n slechtst. De trainer kan best een geweldige trainer zijn, dat hoop ik, maar ga niet elke keer iemand daar neer zetten dan en dan daar. Er is geen vastigheid. Ik wil Ivanusec wel eens op tien zien, niet op links."

Van Hanegem zou dan graag zien dat Yankuba Minteh op rechtsbuiten speelt, met Santiago Gimenez en Ayase Ueda samen in de spits. Ivanusec er dus achter als aanvallende middenvelder, samen met Quinten Timber en Mats Wieffer. De linkerkant laat hij helemaal vrij voor Quilindschy Hartman. "Echt een geweldige speler", luiden de complimenten voor laatstgenoemde. "Hij heeft laten zien dat hij een topspeler is. Hij kan daar komen, want daar gebeurt nu helemaal niets meer terwijl die buitenspelers ook helemaal niks zijn."

Feyenoord sluit het Eredivisie-jaar komende zondag af met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Op woensdag wacht vervolgens het bekeraffiche in De Kuip tegen FC Utrecht.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.