Nieuws

Ten Hag voelt nog altijd steun bij gehavend United: 'Dat vertellen ze me ook'

Ten Hag voelt nog altijd steun bij gehavend United: 'Dat vertellen ze me ook'

15-12-2023 14:53 Laatste update: 14:57

Erik ten Hag voelt nog altijd voldoende steun om aan te blijven als manager van Manchester United. Dat vertelt de Nederlandse coach vrijdagmiddag op de persconferentie van The Red Devils, die komend weekend op bezoek gaan bij Liverpool.

De druk op Ten Hag neemt de laatste weken ongekende vormen aan, in ieder geval van buitenaf. Manchester United staat momenteel op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League en verloor in het huidige seizoen al zeven competitiewedstrijden. Daarbovenop kwam deze week dat de ploeg in alle opzichten werd uitgeschakeld voor Europees voetbal na de winter.

Ten Hag lijkt zich echter geen zorgen te maken over zijn toekomst. "Die steun voel ik nog steeds en dat vertellen ze (de directieleden, red.) me ook", vertelt hij. "Dat is fijn, dat is oké, maar ik focus me op progressie om dit team en de individuen beter te maken."

Komende zondag gaat United dus op bezoek bij rivaal en koploper Liverpool. Een enorm lastige wedstrijd, maar Ten Hag toont zich strijdbaar. "Ik wil ook gewoon winnen. We spelen nog niet zoals het moet, dat klopt. Maar de toekomst ziet er goed uit voor United als je ziet hoeveel goede spelers we hebben met de potentie om op een heel hoog niveau te spelen."

Daarnaast gaf de Haaksbergenaar ook een medische update rondom zijn selectie. Luke Shaw en Marcus Rashford zijn fit genoeg om minuten te kunnen maken. Dat geldt helaas niet voor Harry Maguire en Anthony Martial. Beide heren moeten het duel met Liverpool nog wegens kwetsuren aan zich voorbij laten gaan. Aanvoerder Bruno Fernandes ontbreekt door een schorsing. Wie zijn band gaat overnemen, wilde Ten Hag nog niet verklappen.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!