Nieuws

Vermoedelijke opstelling AZ: één opvallende keuze maar veel dezelfde namen

Vermoedelijke opstelling AZ: één opvallende keuze maar veel dezelfde namen

14-12-2023 08:30

Pascal Jansen hoeft niet veel te veranderen in zijn opstelling voor de wedstrijd met Legia Warschau. Eerder werd al duidelijk dat de trainer zijn enige vraagteken al heeft ingevuld en verder blijft de opstelling hetzelfde. AZ moet winnen op bezoek bij Legia Warschau om te overwinteren in Europa.

Alleen een zege tegen de Polen is genoeg om tweede te worden in de poule. Het is de enige mogelijkheid voor de Alkmaarders om uitzicht te houden op de volgende ronde in de Conference League. Mocht Ajax ook winnen dan stromen beide clubs in de tussenronde van de Conference League in. Tijdens de thuiswedstrijd won AZ ondanks een rode kaart met 1-0, maar na afloop ging het vooral over de gebeurtenissen rond de Poolse supporters. Het is afwachten hoe AZ om zal gaan met de sfeer in het Wojska Polskiegostadion.

Het grootste vraagstuk voor Pascal Jansen was onder de lat. Mathew Ryan liep een ongelukkige blessure op in de sportschool en brak daarbij zijn jukbeen. Echter maakt de trainer van AZ een opvallende keuze. Niet Hobie Verhulst, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro zal volgens De Telegraaf onder de lat staan. De negentienjarige zal daarmee zijn debuut maken in de hoofdmacht van AZ en de jongste keeper ooit worden met een Europese wedstrijd achter zijn naam voor AZ.

In vergelijking met de Eredivisie wedstrijd tegen Almere City zal Riechedly Bazoer terugkeren in de basisopstelling. Bruno Martins Indi zit wel bij de wedstrijdselectie, maar moest de vorige wedstrijd nog missen omdat hij niet wedstrijdfit was. Ondanks de vroege wissels is het aannemelijk dat Jansen vast houdt aan zijn buitenspelers. Ernest Poku en Ruben van Bommel zullen dus starten.

Vermoedelijke opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Yukinari Sugawara, Riechedly Bazoer, Alexandre Penetra, David Möller Wolfe; Jordi Clasie, Tiago Dantas, Ernest Poku, Djordje Mihailovic, Ruben van Bommel; Vangelis Pavlidis

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.