'Africa Cup in gevaar voor Mazraoui door opgelopen spierscheuring bij Bayern'

'Africa Cup in gevaar voor Bayern München verdediger: spierscheuring opgelopen'
13 december 2023 om 18:05
Laatste update: 13 december 2023 om 18:07

Noussair Mazraoui zit de komende tijd in de lappenmand met een spierscheuring. De verdediger zou daarmee zelfs de Africa Cup kunnen missen. In de rust moest de Marokkaanse rechtsachter gewisseld worden, hij werd vervangen door Konrad Laimer.

'Mazraoui liep een scheur in de spierbundel op in zijn linkerdij. Dit werd bevestigd door tests die de medische afdeling uitvoerde na de terugkeer naar München op woensdag', schrijft de club op de eigen clubwebsite. Duitse media zijn druk aan het speculeren over de aankomende Africa Cup. Kicker is het meest positief en denkt dat de start van de Afrika Cup te vroeg komt, bij BILD wordt vermeld dat Mazraoui zelfs het hele toernooi uit zijn hoofd moet zetten.

Niet alleen Mazraoui heeft het duel met Manchester United afgesloten met een blessure. Ook Kingsley Coman is geblesseerd afgehaakt. Net als de rechtsachter heeft hij heeft te maken met een scheur. De Fransman heeft een 'scheur in de spiervezels van zijn rechterdij' en zal in 2023 niet meer in actie komen. 

Aankomende zondag wacht de topper tegen VfB Stuttgart en volgende week woensdag sluit Bayern het kalenderjaar af op het veld van VfL Wolfsburg. De Africa Cup zal voor Marokko op 17 januari beginnen met een wedstrijd tegen Tanzania. Verder bestaat de poule uit Congo en Zambia.