Nieuws

Brobbey krijgt lof van oud-aanvoerder van Feyenoord: 'Niemand is beter bij Oranje'

Brobbey krijgt lof van oud-aanvoerder van Feyenoord: 'Niemand is beter bij Oranje'

13-12-2023 16:55

Brian Brobbey kan rekenen op lovende woorden van Dirk Kuyt. De oud-aanvoerder ziet veel potentie in de jonge spits en is zelfs van mening dat er niemand beter is bij het Nederlands elftal. De twee kwamen elkaar al eerder tegen tijdens jeugdwedstrijden.

"Hij is wel één van de betere spitsen op de Nederlandse velden. Op dit moment zie ik ook niet iemand die beter is dan hij in het Nederlands elftal", zegt Kuyt in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Hij is gewoon heel krachtig, heel bonkig. Ieder lichaam is anders en hij moet zijn lichaam weer anders trainen, net als ik dat had. Het fitste word je gewoon door wedstrijden te spelen. Ik vind hem wel echt een hele goede spits."

Wim Kieft, die al eerder zeer complimenteus was, ziet gelijkenissen tussen Brobbey en Kuyt. "Klopt inderdaad, hij gebruikt ook heel veel kracht. Hij is wendbaar, en hij heeft ook wel dat explosieve. Ik denk wel dat hij nog iets meer heeft dan ik, als ik eerlijk ben. Hij is nóg sterker."

Als trainer kwam de 43-jarige de spits van Ajax ook al tegen en toen zag hij de potentie al. "Het enige waar hij in de jeugd moeite mee had, is dat hij het vaak niet negentig minuten lang vol kon houden. Hij kon niet negentig minuten lang het niveau halen dat verwacht wordt. Ik denk dat het vooral komt doordat hij zó explosief is."